Terug naar Karaoke tijdens kerst? Apple introduceert Apple Music Sing!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Karaoke tijdens kerst? Apple introduceert Apple Music Sing!

Door Laura Grootaarts14 december 2022 10:462 min. leestijd0

Apple Music heeft een nieuwe functie: Sing! Dat brengt karaoke naar je iPhone, iPad en de nieuwe Apple TV 4K. Apple Music Sing verschijnt automatisch na het installeren van iOS 16.2. Dat wordt meebrullen met je favoriete nummers, deze kerst.

Apple Music sing

Apple Music Sing later deze maand

Apple maakte de komst van Apple Music Sing eerder deze maand bekend via een persbericht. Heb je een abonnement op Apple Music, dan heb je met iOS 16.2 ook Apple Music Sing. Tientallen miljoenen nummers uit de Apple Music-catalogus komen dan beschikbaar als meezingnummers.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Songteksten waren al langer beschikbaar in Apple Music, straks zie je die nog beter mee bewegen met de muziek. Bij de release van Apple Music Sing staan al meer dan vijftig speciale afspeellijsten voor je klaar. Verder verklapte Apple eerder de volgende details over Apple Music Sing:

  • Aanpasbare zang: Gebruikers kunnen nu het volume van zanglijnen bepalen. Ze kunnen zingen met de originele vocalen van de artiest, de hoofdrol spelen of mixen met miljoenen nummers in de Apple Music-catalogus.
  • Realtime songteksten: gebruikers kunnen meezingen met hun favoriete nummers met geanimeerde songteksten die dansen op het ritme van de zang.
  • Achtergrondkoortje: Gelijktijdig gezongen zanglijnen kunnen onafhankelijk van de melodielijn bewegen, zodat ze makkelijker te volgen zijn.
  • Duetweergave: Meerdere zanglijnen zijn aan weerszijden van het scherm te zien, zodat duetten of tracks met nog meer zanglijnen makkelijk mee te zingen zijn.

Om naar de afspeellijsten van Sing te gaan, tik je in Apple Music rechtsonder op de Zoek-tab. Volgens kies je in de categorieën bovenin voor ‘Sing’.

Onderdeel van iOS 16.2?

Sing lijkt een ideaal tijdverdrijf voor tijdens de kerst, na drie rode wijntjes of zo. Apple Music Sing maakt deel uit van iOS 16.2. Let op: niet alle iPhones met iOS 16.2 zijn geschikt voor Apple Music Sing. Lees daarover ook ons artikel over Apple Music Sing Ondersteuning.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Music
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar