Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple brengt iOS 16.0.2 uit: deze 5 irritante bugs lost de update op

Auteur: Ward Edema
1 reacties
iOS 16 release


Lees verder na de advertentie

Apple heeft stilletjes iOS 16.0.2 uitgebracht, met een paar belangrijke bugfixes voor de iPhone 14 Pro-camera, kopiëren/plakken en meer. Dit moet je weten.

iOS 16.0.2

iOS 16.0.2 is de eerste update voor iOS 16 die voor alle gebruikers uit is gekomen. De allereerste tussentijdse update, iOS 16.0.1, kwam vorige week namelijk alleen beschikbaar voor gebruikers van de iPhone 14 (Plus) en iPhone 14 Pro (Max). Maar wat lost de nieuwe update precies op? Wij zetten het op een rij.

1. Schuddende camera iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro camera

De belangrijkste bugfix in iOS 16.0.2 is voor de schuddende en ratelende camera van de iPhone 14 Pro. Dit probleem ontstond bij apps van derden, was potentieel schadelijk voor de camera, en kon alleen opgelost worden door de iPhone helemaal opnieuw op te starten. Dat is nu verleden tijd: in deze nieuwe update is het gedrag van de camera aangepast om het schudden te voorkomen.

2. Kopiëren en plakken


kooptip

Nieuw in iOS 16 is dat er om toestemming gevraagd wordt voor kopiëren en plakken, om te voorkomen dat apps je klembord onterecht uitlezen. Dat is een prettig idee, maar helaas was de nieuwe functie iets té enthousiast, waardoor veel gebruikers constant de vraag kregen of ze iets wel echt wilden plakken. Dat is in iOS 16.0.2 verbeterd: je hoeft niet meer meerdere keren toestemming te geven voor het kopiëren en plakken in dezelfde apps.

3. Problemen touchscreen

iPhone XR 2019

Bij gebruikers van de iPhone X, iPhone XR en iPhone 11 konden er problemen ontstaan met het touchscreen als het scherm in het verleden of recentelijk was vervangen. Daardoor reageerde het scherm niet of inaccuraat. Dat zou nu opgelost moeten zijn.

4. Zwart scherm

Sommige gebruikers kregen in iOS 16 een zwart scherm te zien tijdens het instellen van een nieuwe of gewiste telefoon. Hierdoor lukte het niet om de stappen voor het configureren verder te volgen zonder opnieuw op te starten. In iOS 16.0.2 loop je hier niet meer tegenaan.

5. VoiceOver stopt ermee

Toegankelijkheid

De laatste bug die nu opgelost zou moeten zijn heeft te maken met VoiceOver, de functie waarmee je iPhone menu-elementen uit kan spreken voor blinden of slechtzienden. Na het opnieuw starten van de iPhone kon VoiceOver soms plots uitgeschakeld zijn.

iOS 16.0.2 installeren

Je downloadt en installeert iOS 16.0.2 via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Heeft de nieuwe update jouw problemen opgelost? Laat het ons hieronder weten in de reacties!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!