Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iOS 16

iOS 16: blijf op de hoogte van belangrijke Live activiteiten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Dankzij iOS 16 is het vergrendelscherm van je iPhone een metamorfose ondergaan, maar nog niet alle toevoegingen zitten in de eerste update. Live activiteiten volgt pas bij een latere versie van iOS 16. Wat houdt de functie precies in? En wanneer mag je het verwachten?

iOS 16 live activiteiten

iOS 16 Live activiteiten

Informatie over de voortgang van lopende activiteiten verschijnt vanaf iOS 16 voortaan pontificaal op het vergrendelscherm van je iPhone. Bij die ‘Live activiteiten’ kun je denken aan:

  • De tussenstand van een sportwedstrijd die op dit moment nog bezig is.
  • De progressie van een workout.
  • De status van een bezorgmaaltijd die je besteld hebt.


kooptip

Het grote voordeel: je hoeft je iPhone niet meer te ontgrendelen en naar een app te navigeren om te zien wat de huidige stand van zaken is. Op het vergrendelscherm is een tijdlijn te zien, en daarin is in één oogopslag de progressie zichtbaar. Een activiteit kan tot 12 uur duren. Na afloop kan de eindsituatie nog even op je scherm blijven staan.

kooptip

iPhone 14 Pro

Zeg je iPhone 14 Pro, dan zeg je ook Dynamic Island. Dit is de nieuwe naam van de notch – de inkeping aan de bovenkant van het iPhone-scherm – en je vindt hem alleen op de Pro-toestellen. Het is een stuk nuttiger dan de oude bekende notch: je kunt hier meldingen en activiteiten bekijken, zowel vanaf je thuisscherm als lockscreen. Dat geldt ook voor Live activiteiten. Hier zie je een voorproefje:

Wanneer zie je deze functie op jouw iPhone?

Apple heeft bekendgemaakt dat Live activiteiten niet in de allereerste iOS 16-versie zit, maar pas volgt in een update later dit jaar. Het lijkt nu wel erg dicht bij te komen: in de eerste bèta van iOS 16.1 hebben app-ontwikkelaars de gelegenheid om de nieuwe functie in te bouwen in hun app. Zij kunnen zich dus alvast voorbereiden op de officiële lancering van de update.

Apple heeft in een iOS 16 preview al voorbeelden laten zien van onder meer Uber, Nike Running Club en Starbucks. Dus die apps zijn zeker van de partij. Ook heeft Apple bekendgemaakt dat NBA-wedstrijden op deze manier te volgen zijn, maar dat geldt voorlopig alleen voor de Verenigde Staten en Canada.

Nog meer vernieuwingen op het iOS 16 lock-screen

iOS 16 lock screen

Live Activiteiten vormen zeker niet de enige verandering die naar het vergrendelscherm van je iPhone zijn gekomen. Je kunt het vergrendelscherm voortaan veel extremer personaliseren – Apple heeft diverse soorten achtergronden voor je klaarstaan in een heuse galerij. Ook het lettertype en de kleur van het klokje zijn in te stellen. Meer weten over alles wat er mogelijk is? Lees dan ook:

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom iOS 16? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!