Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo krijg je de nieuwe wallpaper in iOS 16.5 en watchOS 9.5

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iOS 16.5 achtergrond


Lees verder na de advertentie

Apple heeft iOS 16.5 en watchOS 9.5 uitgebracht, met daarin een gloednieuwe wallpaper en wijzerplaat. Zo activeer je ze!

iOS 16.5 wallpaper

iOS 16.5: nieuwe wallpaper

Laten we beginnen met iOS 16.5: daar zit een nieuwe interactieve Pride-wallpaper in. Deze beweegt bij het ontgrendelen van je telefoon, en wanneer je je notificatiecentrum tevoorschijn tovert. Bovendien heeft de achtergrond een donkere modus die automatisch wisselt met iOS.

Je vindt de achtergrond in ‘Instellingen>Achtergrond>Voeg nieuwe achtergrond toe’. Scrol hier naar beneden, en selecteer bij Pride de eerste achtergrond. Tik dan op ‘Voeg toe’.

watchOS 9.5: nieuwe wijzerplaat


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Pride celebration wallpaper

In dezelfde stijl als de nieuwe Pride-achtergrond, vind je op je Apple Watch nu een nieuwe Pride-wijzerplaat. Deze heeft dezelfde kleurrijke stroom als de achtergrond op de iPhone, al doet de wijzerplaat ons wel een beetje denken aan een zakje kleurendrop. De kleuren draaien hierbij rond de klok, en met je vinger kun je ze verder doen bewegen.

Je vindt de Pride-wijzerplaat in de Watch-app, onder het tabblad ‘Wijzerplaten’. Bovenaan zie je daar ‘Nieuwe wijzerplaten’ – daar staat hij direct onder. Staat hij daar niet? Scrol dan even naar beneden om hem in de lijst te zoeken onder ‘Pride’. Ook leuk: er is ook een bijpassend Pride-bandje te koop in de (online) Apple Store vanaf 24 mei.

Updaten maar!

Om toegang te krijgen tot de nieuwe wallpaper en wijzerplaat, moet je wel eerst je apparaten bijwerken. Dit doe je voor je iPhone in ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’, en voor je Watch in de Watch-app onder ‘Algemeen>Software-update’. Ook als je geen gebruikmaakt van de nieuwe achtergronden moet je dit doen: de updates dichten namelijk een gevaarlijk lek in Safari.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!