Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16.0.3 is uit: welke iOS-problemen worden hiermee verholpen?

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iOS 16.0.3


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren een kleine tussentijdse update uitgebracht voor de iPhone: iOS 16.0.3. Met deze update worden enkele irritante bugs verholpen. Dit moet je weten over iOS 16.0.3.

iOS 16.0.3: wat is er nieuw?

Het is inmiddels een maand geleden dat Apple de grote iOS 16-update uitbracht, en inmiddels is de derde tussentijdse update verschenen. Net zoals de eerdere updates, draait deze name om probleemoplossingen en verbeteringen. Deze speelden vooral op de nieuwe iPhone 14. Er zitten geen grote nieuwe functies in iOS 16.0.3.

Apple vat het als volgt samen in de release-notes:


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Deze update biedt probleemoplossingen en belangrijke beveiligingsupdates voor je iPhone, waaronder:

  • Inkomende oproepen en appmeldingen werden mogelijk vertraagd of niet geleverd op de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max
  • Laag microfoonvolume kon optreden tijdens telefoongesprekken via CarPlay op iPhone 14-modellen
  • De camera ondervond mogelijk vertraging bij het openen of het schakelen tussen modi op de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max
  • Mail crashte bij het openen na het ontvangen van een onjuist gevormde e-mail

iOS 16.0.3 downloaden

iOS 16.0.3 downloaden en installeren is gratis. Hoe het werkt? Binnenkort zal het rode update-bolletje automatisch bij de app Instellingen verschijnen. Dan is het een kwestie van de stappen volgen. Maar daarop hoef je niet te wachten! Als je wilt, kun je deze iOS update ook nu al downloaden.

Je downloadt en installeert iOS via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of dat je iPhone aan de stroom hangt.

Binnenkort wél meer vernieuwingen

iOS 16.0.3 loopt dus niet over van vernieuwingen. Binnenkort brengt Apple een iets grotere update uit die wél nieuwe functies heeft, waaronder Live Activiteiten op het vergrendelscherm. Hiermee houd je bij wat de stand van zaken is voor wat betreft lopende activiteiten. Bijvoorbeeld: ligt de pizza die ik besteld heb al in de oven? Wat er nog meer allemaal nieuw is lees je in dit artikel over de iOS 16.1 bèta.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom iOS 16? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!