Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

iOS 16.2: wil je deze nieuwe AirDrop-functie eigenlijk wel?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 16.2 AirDrop


Lees verder na de advertentie

De volgende iOS-update is bijna hier, met daarbij ook een reeks nieuwe veranderingen en functies. Zelfs voor AirDrop: in iOS 16.2 heeft de functie een nieuwe optie die voorheen alleen in China beschikbaar was. Maar wil je die eigenlijk wel hebben?

iOS 16.2: AirDrop

Vanacht heeft Apple de release candidate van iOS 16.2 uitgebracht, dus de algemene lancering staat zo goed als om de hoek. Gelukkig maar, want deze update zit vol nieuwe functies die we graag willen proberen. Zelfs voor AirDrop. Voor iedereen die het niet kent: hiermee kun je draadloos bestanden uitwisselen met andere Apple-gebruikers.

Om AirDrop te gebruiken, moet je altijd al aangeven van welke mensen je zomaar bestanden wilt ontvangen. Zo kun je de functie compleet uitzetten of alleen je eigen contacten toegang tot AirDrop geven. Maar er is ook een derde optie: iedereen met een iPhone, iPad of Mac kan je AirDrop-bestanden sturen, mits ze in de buurt zijn. Zelfs als je diegenen nooit eerder hebt gezien. Al krijgt deze laatste optie nu toch nog een kanttekening.

Nieuwe functie … uit China?

iOS 16.2 AirDrop


kooptip

Zette je AirDrop voorheen op ‘iedereen’, dan bleef dit standaard aan – tenzij je het zelf aanpaste. In iOS 16.2 niet meer. Zodra je de update hebt geïnstalleerd en hebt bevestigd dat iedereen je zomaar bestanden mag sturen, kan dat slechts tien minuten. Daarna wordt de optie uitgeschakeld en moet je hem handmatig weer aanzetten. Al doe je dat vast niet elke tien minuten van de dag.

De nieuwe functie werd eerst geïntroduceerd op Chinese iPhones, waarbij het met de bèta van iOS 16.1.1 al beschikbaar was. Waarschijnlijk door druk vanuit de Chinese overheid. Met AirDrop kunnen demonstranten namelijk anti-overheid posters en andere beelden verspreiden aan alle Apple-gebruikers die AirDrop op ‘iedereen’ hebben staan. Al is de verandering volgens Apple zelf bedoeld om de verspreiding van spam in openbare ruimtes te verminderen.

iOS 16.2 release

Voor nu is alleen de release candidate van iOS 16.2 uit, dus de update is nog niet voor iedereen beschikbaar. Al is dit waarschijnlijk een kwestie van dagen. Zodra Apple de update wel heeft gelanceerd, kun je de AirDrop-functie meteen uitproberen. Maar ook de volgende nieuwe functies staan op je te wachten:

Wil je op de hoogte worden gebracht zodra Apple iOS 16.2 lanceert? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!