Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Met iOS 16.4 worden je telefoongesprekken veel beter verstaanbaar

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 16.4 stemisolatie


Lees verder na de advertentie

Tijdens een gesprek wil je zo goed mogelijk verstaanbaar zijn, maar luide achtergrondgeluiden kunnen dit nogal eens verstoren. Denk maar aan het geluid van een snelweg, een drukke winkelstraat of een voorbijrazende trein. In zulke gevallen biedt de Stemisolatie van je iPhone soelaas, en met iOS 16.4 wordt deze functie nog verder uitgebreid.

iOS 16.4: Stemisolatie

Stemisolatie is een functie voor de iPhone die achtergrondgeluid wegfiltert tijdens een gesprek. Je stem wordt dan beter verstaanbaar voor je gesprekspartner, en als diegene Stemisolatie ook activeert, kun jij hen eveneens beter verstaan. Enige probleem: de functie is vooralsnog alleen beschikbaar in apps waarmee je via internet kunt bellen, zoals WhatsApp of FaceTime.

iOS 16.4 brengt hier verandering in, want met deze update wordt Stemisolatie eindelijk toegevoegd aan ‘gewone’ telefoongesprekken. Oftewel als je iemand belt via de Telefoon-app. Zo ben je niet meer afhankelijk van je mobiele data of een stabiele wifi-verbinding om Stemisolatie te gebruiken.

Stemisolatie activeren


kooptip

Aangezien Stemisolatie zelf geen nieuwe functie is, kun je het nu al gebruiken voor telefoontjes die je via internet pleegt. Vanaf iOS 16.4 dus ook via de Telefoon-app, en waarschijnlijk werkt het dan op dezelfde manier. Dat wil zeggen:

  • Bel een nummer waarmee je contact wilt opnemen, bijvoorbeeld via WhatsApp of FaceTime.
  • Veeg het bedieningspaneel van je iPhone naar beneden.
  • Tik op ‘Modus’.
  • Vink ‘Stemisolatie’ aan.

De achtergrondgeluiden om je heen worden nu weggefilterd en je iPhone geeft prioriteit aan je stem. Dit is niet alleen handig tijdens een gewoon telefoongesprek, maar het is ook professioneler als je een belangrijk werktelefoontje moet plegen.

iOS 16.4 release

iOS 16.4 wordt de volgende grote update voor je iPhone, maar het blijft een mysterie wanneer het verschijnt. Al verwachten wij dat het niet lang meer duurt. Zo werd vorige week al iOS 16.4 bèta 4 uitgebracht, inclusief nieuwe functies die naar je iPhone komen. Plus het is aangekondigd dat Apple Music Classical – een gloednieuwe app – op dinsdag 28 maart zal verschijnen. Wellicht dat dan ook de volgende iOS-update wordt uitgebracht.

Wil je ondertussen op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals de iOS 16.4 release? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!