Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Apple brengt legendarische clownvis-wallpaper terug naar iOS 16

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 16 clownvis wallpaper


Lees verder na de advertentie

Iedereen kent hem wel: de iconische iPhone-achtergrond met de twee clownvisjes. Geloof het of niet, deze wallpaper heeft nooit daadwerkelijk in iOS gezeten. Met iOS 16 komt daarin verandering en maken de visjes hun ‘comeback’.

Clownvis-wallpaper iOS 16

Het is inmiddels vijftien jaar geleden dat de eerste iPhone werd aangekondigd. Tijdens de presentatie en op de marketingmaterialen van Apple werd de toenmalige iPhone steeds getoond met een prachtige clownvis-wallpaper. Maar die maakte nooit echt deel uit van iOS.

Mogelijk wordt dat in iOS 16 – de grote iPhone-update van dit jaar – toch echt anders, maar zeker weten doen we het niet. Deze week verscheen derde iOS 16-bèta en daarin doken ze opeens op: de baby- en volwassen clownvis en de groene anemoon. De iconische wallpaper is terug te vinden in de compleet nieuwe galerij met achtergronden. Maar … niet iedereen met de iOS 16 bèta ziet ze op dit moment. Of ze dus uiteindelijk écht in iOS 16 verschijnen, is dus nog maar de vraag. Het zou ook een grapje van Apple kunnen zijn, ter ere van vijftien jaar iPhone.


kooptip

nemo in iOS 16 galerij

iOS 16 vergrendelscherm is compleet vernieuwd

iOS 16 verschijnt dit najaar en brengt heel veel nieuwe functies naar je iPhone. De opvallendste vernieuwing is het vergrendelscherm, dat voortaan veel meer opties heeft voor personalisatie. Zo kies je uit een ruim assortiment achtergronden, pas je het klokje aan qua kleur en lettertyoe en is er ruimte voor handige iOS 16 widgets. Kortom: ook zonder de ‘Nemo’s’ valt er nog best en een het ander te beleven op het lockscreen.

Meer lezen over iOS 16

Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkelingen rondom iOS 16? Dan meld je je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!