Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16.1.1 is uit: fixt deze update het bekende wifi-probleem?

Auteur: Annemiek Lourensen
5 reacties
iOS 16.1.1


Lees verder na de advertentie

Voordat iOS 16.2 verschijnt, heeft Apple eerst een kleinere update uitgebracht: iOS 16.1.1. Deze update zit vol met oplossingen voor bugs en andere systeemfouten, zowel voor je iPhone als iPad. Hoort het bekende wifi-probleem daar ook bij?

Nieuw in iOS 16.1.1

Het is nog maar twee weken geleden sinds Apple twee grote nieuwe updates voor de iPhone en iPad heeft uitgebracht, maar vandaag zijn hun opvolgers al verschenen: iOS 16.1.1 en iPadOS 16.1.1. Nieuwe functies vind je hier niet, wél een aantal belangrijke verbeteringen. De eerste versies van de software-updates zaten namelijk nog vol met bugs en andere systeemfouten. Die zouden nu zijn opgelost.

Apple heeft niet onthuld welke systeemfouten de update eruit gehaald heeft. Hopelijk valt het inmiddels bekende netwerkprobleem hieronder, want dit zorgt ervoor dat de wifi van een iPhone niet werkt. Gebruikers melden sinds iOS 16 en iPadOS 16 namelijk dat hun toestellen op willekeurige momenten de verbinding met een netwerk verliest, zelfs als ze hun iPhones of iPads op dat moment niet gebruiken.


kooptip

Als je de afgelopen weken last hebt gehad van bugs als deze, kan het dus geen kwaad om je iPhone of iPad bij te werken. Merk je na het updaten dat er niets opgelost is? Plaats dan een reactie onder ons artikel over iOS 16 problemen. Wie weet, misschien hebben wij wel een oplossing voor je.

iOS 16.1.1 downloaden

Heb jij wat last van bugs, dan doe je er dus goed aan om iOS 16.1.1 en iPadOS 16.1.1 te downloaden en installeren. Dat doe je via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Daarvoor heb je wel verbinding met een wifi-netwerk nodig, en je batterij moet vol genoeg zijn. Voor laatstgenoemde raden we aan om je iPhone of iPad tijdens het updaten aan de stroom te leggen.

Wil je altijd op de hoogte worden gebracht van de laatste updates voor je iPhone en iPad? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!