Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Wil jij deze nieuwe wijzerplaat voor je Apple Watch ook hebben?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Nieuwe wijzerplaat Apple Watch


Lees verder na de advertentie

Gisteren heeft Apple weer een nieuwe wijzerplaat voor de Apple Watch aangekondigd: ‘Unity-mozaïek’. Om de collectie compleet te maken, krijgt hij zelfs een bijbehorend sportbandje en matchende iPhone-achtergrond. Zo kun je als Apple-gebruiker pronken met je stijlvolle accessoires.

Unity-mozaïek

Ieder jaar brengt Apple een nieuwe Black Unity Collection uit, ter ere van Black History Month. Die van dit jaar werd gisteren onthuld, met als hoofdthema: mozaïekkunst. Dit herken je meteen terug in de aangekondigde wijzerplaat, iPhone-achtergrond en het sportbandje. En die hebben – net als de voorgaande jaren – de kleuren van de pan-Afrikaanse vlag. Plus geel!

Over de collectie schrijft Apple het volgende: “Leden en bondgenoten van de zwarte creatieve gemeenschap bij Apple hebben samen de Black Unity Collection van dit jaar ontwikkeld. Ze hebben ook de nieuwe uitingen ontworpen, die zijn geïnspireerd op mozaïeken, en daarmee een creatieve manier gevonden om de levendigheid van zwarte gemeenschappen en kracht van eenheid uit te drukken.”

Nieuwe wijzerplaat Apple Watch: Unity-mozaïek

De nieuwe wijzerplaat vind je onder de naam ‘Unity-mozaïek’. Deze is vanaf volgende week beschikbaar, met de release van watchOS 9.3. Na het installeren van deze update kan iedereen met een Apple Watch Series 4 of nieuwer de wijzerplaat gebruiken. Instellen werkt dan als volgt:

  • Ga op je iPhone naar de Watch-app.
  • Tik op het tabblad ‘Wijzerplaten’.
  • Ga naar het kopje ‘Nieuwe wijzerplaten’.
  • Veeg de wijzerplaten naar links tot je ‘Unity-mozaïek’ vindt. Tik hierop.


kooptip

Je iPhone stuurt je nu naar een menu om de wijzerplaat te personaliseren, bijvoorbeeld om de kleur te wijzigen. Zodra alle opties naar je hand staan, tik je op ‘Voeg toe’. De wijzerplaat verschijnt automatisch op je Watch!

Bijpassend bandje

Verder uit de collectie: een bijpassend sportbandje. Hierin zit het woord ‘Unity’ geweven, waardoor het bandje een driedimensionale textuur krijgt. En dat dus in de kleuren van de pan-Afrikaanse vlag, oftewel zwart, rood en groen. En doordat rood en groen overlappen, komt ook geel naar voren. Verder is het bandje verstelbaar en gemaakt van een licht en zacht materiaal.

Je kunt het sportbandje nu online bij Apple bestellen, vanaf 24 januari ook in geselecteerde Apple Stores. In beide gevallen kost hij € 49 en heb je de keuze tussen een bandje met een grootte van 41-mm en 45-mm. Onthoud: 41‑mm bandjes zijn geschikt voor 38‑mm en 40‑mm kasten, terwijl 45‑mm bandjes passen bij 42‑mm, 44‑mm en 49‑mm kasten. Kijk dus goed naar het formaat van jouw Watch!

iPhone-achtergrond

Nieuwe wijzerplaat Apple Watch

Verder is er nog de nieuwe Unity-mozaïek-achtergrond voor je iPhone. Je raadt het al: ook deze heeft de kleuren van de pan-Afrikaanse vlag. Deze achtergrond past precies bij die van de Apple Watch en is ook vanaf volgende week beschikbaar, met de release van iOS 16.3.

Heb je de update geïnstalleerd en beschik je over een iPhone 8 of nieuwer (of een iPhone SE 2020 of nieuwer), dan vind je de wallpaper in het nieuwe menu voor het veranderen van je iPhone-achtergrond. Weet je niet hoe je dit vindt? Lees dan hoe je in iOS 16 je lockscreen personaliseert.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!