Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 16.3.1 is uit, verhelpt enkele irritante bugs

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone met iOS 16


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist een kleine tussentijdse update voor de iPhone uitgebracht: iOS 16.3.1. Voor de iPad verscheen tegelijkertijd iPadOS 16.3.1. Wat is er nieuw in deze versie van iOS 16?

iOS 16.3.1: wat is er nieuw?

iOS 16.3.1 is een kleine update zonder opvallende nieuwe functies. Wel bevat de update belangrijke probleemoplossingen en beveiligingsupdates. Daarom is het toch zinnig om deze update te installeren. Welke problemen er voor je worden opgelost, zet Apple op een rij in de iOS 16.3.1 release-notes:

  • iCloud-instellingen reageren mogelijk niet of worden onjuist weergegeven als apps iCloud gebruiken
  • Siri-verzoeken voor Zoek mijn werken mogelijk niet
  • Optimalisatie van ongelukdetectie op iPhone 14- en iPhone 14 Pro-modellen

Mogelijk lost Apple hiermee ook het probleem op dat bij de introductie van iOS 16.3 ontstond met iPhone-backups – dat hangt immers ook samen met iCloud. iOS 16.3 werd eind januari gelanceerd, als eerste update van dit jaar. Nieuw in die update waren fysieke beveiligingssleutels voor je Apple ID en geavanceerde gegevensbescherming in iCloud.

iOS 16.3.1 downloaden – of nog even niet?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De iOS 16.3.1-update is gratis te downloaden en te installeren. Het update-icoontje zal ergens de komende dagen of weken automatisch verschijnen in de Instellingen-app. Maar je kunt ook handmatig de iOS 16 update downloaden en installeren via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Zorg er wel voor dat je verbonden bent met een wifi-netwerk en dat je iPhone voldoende opgeladen is of aan het stopcontact hangt tijdens het downloaden en installeren.

iOS 16.4 brengt meer nieuwe functies

De eerstvolgende update die we nu verwachten, is iOS 16.4. Naar verwachting zitten daarin wel wat meer vernieuwingen. Zo mag je nieuwe emoji’s verwachten – en misschien wordt het dan eindelijk eens tijd voor Apple Music Classical, een dienst voor klassieke muziek. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!