Terug naar Dit zijn álle iOS 16 widgets voor het vergrendelscherm van je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit zijn álle iOS 16 widgets voor het vergrendelscherm van je iPhone

Door Laura Grootaarts13 juni 2022 11:354 min. leestijd0

Precies een week geleden heeft Apple tijdens de WWDC-keynote iOS 16 aangekondigd. De grootste verandering is het vergrendelscherm. Dit kun je voortaan veel persoonlijker maken, met onder meer je eigen klokje, je eigen font en … widgets! Maar welke widgets zijn er? Dit zij alle nieuwe iOS 16 widgets voor op je thuisscherm.

ios 16 widgets

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

iOS 16 widgets op je thuisscherm: welke zijn er?

Op het iOS 16 lock screen kun je voortaan verschillende widgets kwijt. Die tonen je in één oogopslag de belangrijkste informatie uit je favoriete apps – het weer, je volgde afspraak, een to-dolijstje. Je hoeft er je iPhone dus niet eens voor te ontgrendelen. Op dit moment is er al een hele verzameling widgets beschikbaar; de beschikbare iOS 16 widgets zie je hieronder.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Op het thuisscherm zijn er straks twee plekken om widgets toe te voegen. De eerste positie is boven de klok, daar is beperkte ruimte voor widgets. Ook pal onder het klokje kun je widgets plaatsen, daar is plek voor wat grotere widgets.

Widgets boven de klok

ios 16 widgets boven klok

Boven de klok kun één widget plaatsen, je hebt daarbij de keuze uit de volgende widgets:

 • Aandelen: de koers van één aandeel met pijltje omhoog of omlaag
 • Agenda: de datum of de datum met aankomende activiteiten
 • Conditie: statistieken over je activiteit
 • Herinneringen: je to-dolijst voor vandaag
 • Klok: de tijd of je volgende wekker
 • Weer: stand van de maan of de zon, weersomstandigheden, locatie plus weersomstandigheden, neerslag, luchtkwaliteit, Uv-index of wind

iOS 16 widgets boven de klok

Ook onder de klok kun je widgets kwijt. Er zijn hier vier vierkanten vrij voor widgets. En widgets zijn 1 vierkant of 2 vierkanten groot. Je kunt dus tot maximaal vier (kleine) widgets plaatsen.

Aandelen

ios 16 widgets aandelen

Met een kleinere en een grotere widget kunt je koersen bekijken en het verloop daarvan gedurende de dag volgen. Er is ook een grotere widget die drie aandelen weergeeft.

Agenda

ios 16 widgets agenda

Agenda heeft drie widgets. Er is een kleine widget die de datum weergeeft. En een grote en een kleine widget geven je volgende activiteit weer.

Batterij

ios 16 widgets batterij

Batterij heeft een grote en een kleine widget. Je ziet hierin het batterijpercentage van je iPhone of gekoppelde accessoires, bijvoorbeeld je bluetooth koptelefoon. De grote widget toont het exacte percentage.

Conditie

ios 16 widgets conditie

Conditie heeft een kleine en een grote widget. Je ziet hierin hoever je bewegingsringen al gevuld zijn voor vandaag. De grote widget voorziet je van iets meer details.

Herinneringen

ios 16 widgets herinneringen

Herinneringen heeft één grote widget. Die laat je zien welke items er op je to-dolijstje staan. Je kunt natuurlijk zelf aangeven welk lijstje er getoond moet worden.

Klok

ios 16 widgets klok

Klok heeft maar liefst zes verschillende widgets:

 • Er is een grote widget om de tijd op een andere locatie te bekijken.
 • Een wereldklok met de tijden uit drie verschillende steden
 • Een kleine widget met je volgende wekker
 • Een grote widget met je volgende wekker
 • Een analoog klokje met de tijd op een andere locatie
 • Een digitaal klokje met de tijd op een andere locatie

News

ios 16 widgets news

News heeft een widget in een groot formaat, met hierin het belangrijkste nieuws van dit moment.

Weer

ios 16 widgets weer

Weer heeft maar liefst acht widgets: stand van de maan of de zon, weersomstandigheden, locatie plus weersomstandigheden, neerslag, luchtkwaliteit, Uv-index of wind. Voor het overgrote deel zijn het kleine widgets, zodat je zelf je weerbericht kunt samenstellen. Er zijn twee grote widgets – Weersomstandigheden en Moon Events.

Woning

Heb je accessoires die HomeKit ondersteunen? Dankzij nieuwe widgets op het vergrendelscherm van iPhone kun je de status van je huis zien en heb je snel toegang tot je favoriete accessoires. Welke widgets er verschijnen, hangt af van de slimme apparaten die je hebt.

iOS 16 widgets kleuren

Ook leuk is dat je de widgets in alle mogelijke kleuren op je scherm kunt zetten. De kleur van de widgets correspondeert wel altijd met de kleur van het klokje. Apple zet enkele geschikte kleuren voor je klaar, maar er is ook een kleurkiezer met alle kleuren van de regenboog.

Er komt nog meer!

We verwachten trouwens dat er in de loop der tijd nog veel meer widgets bij komen. Ook apps van derde partijen gaan ongetwijfeld widgets maken. Verder lijken de widgets de komst van een always-on screen naar de nieuwe iPhone 14 te bevestigen: dat zou betekenen dat de widgets altijd zichtbaar zijn op het scherm, ook als je je iPhone niet actief gebruikt.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar