Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
thumbnail
Programma’s

Logic Pro

Biedt Apple’s muziek-app GarageBand voor jou te weinig mogelijkheden? Dan kun je overwegen om over te stappen op Logic Pro – deze app biedt wat meer opties voor een professioneler resultaat.

Lees verder na de advertentie

Wat is Logic Pro?

Mac mini

Logic Pro is een professioneel muziekproductieprogramma ontwikkeld door Apple. Met Logic Pro kun je muziek maken, opnemen, bewerken en mixen met behulp van een uitgebreide verzameling instrumenten, effecten en loops. Logic Pro is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, en biedt een flexibele en creatieve workflow voor elke muziekstijl.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Functies van Logic Pro

Logic Pro heeft diverse functies, maar we lichten er een paar uit:

  • Live Loops. Maak muziek met behulp van visuele roosters met geluiden, loops en samples. Met eenvoudige gebaren kun je nummers maken door verschillende elementen in de roosters te slepen en te combineren. Dit biedt een intuïtieve en leuke manier om muziek te maken, zelfs voor beginners.
  • Step Sequencer. Creëer complexe ritmes en melodieën met behulp van een grid-gebaseerde interface. Dit opent de deur naar eindeloze mogelijkheden voor het maken van elektronische muziek en beats.
  • Professionele effecten en plug-ins. Verrijk je muzikale producties met verschillende geluiden en texturen. De geluidenbibliotheek omvat bijna 6000 instrument- en effectbatches. Er zijn ook functies voor het mixen en masteren van nummers, waardoor je meer controle hebben over het eindresultaat.
  • Ruimtelijke audio. Apple zet de laatste tijd met Apple Music stevig in op ruimtelijke audio, waarbij je omgeven lijkt door muziek. Logic biedt je alle tools om zelf gebruik te maken van ruimtelijke audio.

Nu ook voor iPad

Sinds mei 2023 is Logic Pro er ook voor de iPad. Hierdoor ben je ook op de iPad niet meer beperkt tot de limieten van GarageBand, en kun je onderweg aan de slag met de waanzinnig krachtige tools en plug­ins die we van Logic Pro op de Mac gewend zijn. Gewoon downloaden in de App Store dus!

Wel heeft Apple de nodige wijzigingen door moeten voeren om de interface passend te krijgen op de iPad, waardoor veel dingen nét wat anders gaan dan we gewend zijn. Bovendien blijft iPadOS een relatief geslo­ ten besturingssysteem, waardoor je niet zomaar plug­ins van derden kunt downloaden zoals op de Mac wel kan. Desondanks kun je met Logic Pro op de iPad indrukwekkende projecten in elkaar zetten.

Wat kost Logic Pro?

  • Logic Pro voor Mac kost € 229,99
  • Logic Pro voor de iPad werkt met een abonnementsmodel. Je betaalt € 4,99 per maand of € 49,00 per jaar. Twijfel je of het iets is voor jou? Dan kun je het op de iPad gratis uitproberen.