Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van

iMovie is een gratis videobewerking-app ontwikkeld door Apple. Het is exclusief beschikbaar voor Apple-gebruikers, en je kunt het downloaden voor Mac, iPhone en iPad. Ook als je nog niet veel ervaring hebt met het bewerken van video, kun je hiermee mooie resultaten bereiken.

Lees verder na de advertentie

imovie header

iMovie is een handig hulpmiddel, zowel voor enthousiaste amateurfilmmakers als voor mensen die gewoon wat herinneringen willen vastleggen. De app heeft krachtige functies om video’s te bewerken. Tegelijkertijd wijst het gebruik zich bijna vanzelf. Zodoende kun je er verbluffende video’s mee maken zonder uitgebreide technische kennis. Wat iMovie is voor video, is GarageBand voor muziek.

Of je nu je vakantieherinneringen wilt vastleggen, een verjaardagsvideo wilt maken of je eigen korte film wilt produceren: het kan allemaal. Natuurlijk wil je zulke leuke video’s delen en ook dat kan: iMovie maakt het je gemakkelijk om films te exporteren en te delen op verschillende platforms, waaronder sociale media en e-mail.

kooptip

Runners deal! De iPhone 15 nu tot ‚ā¨486 korting!
Runners deal! De iPhone 15 nu tot ‚ā¨486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iMovie app op Mac, iPhone en iPad

Een van de grootste voordelen van iMovie is de eenvoudige en intu√Įtieve interface. Zodra je iMovie opent, wordt je begroet met een overzichtelijke lay-out die je in staat stelt om moeiteloos door je videoprojecten te navigeren. De bibliotheekfunctie biedt een overzicht van al je videoclips, foto‚Äôs en audiofragmenten, waardoor je gemakkelijk de gewenste media kunt vinden en toevoegen aan je project. De tijdlijn geeft je de mogelijkheid om je clips in de juiste volgorde te plaatsen en effecten, overgangen en titels toe te voegen.

Wat kun je ermee?

Met iMovie kun je video‚Äôs importeren, bewerken, bijsnijden, effecten toevoegen, overgangen cre√ęren en geluidselementen bewerken. Naast basisbewerkingen biedt iMovie ook een scala aan creatieve functies om je video‚Äôs naar een hoger niveau te tillen. Met de uitgebreide bibliotheek van overgangen kun je vloeiende overgangen tussen sc√®nes maken, terwijl de selectie van titels en ondertitels je video‚Äôs een professioneel tintje geeft. Daarnaast kun je speciale effecten toevoegen, geluiden en muziek aanpassen en nog veel meer.

Het voorbeeldvenster laat je in realtime zien hoe je video eruit zal zien terwijl je eraan werkt, waardoor je directe feedback krijgt op je bewerkingen. Je kunt helemaal alles zelf doen, maar er zijn ook handige sjablonen die het je gemakkelijk maken. Of thema’s die gelijk een kenmerkende sfeer geven aan je video.

Extra’s voor iPad en iPhone

ftr_iMovie_139

Op de iPad en iPhone ziet iMovie er iets anders uit dan op de Mac. Dat heeft te maken met de toevoeging van twee nieuwe typen videoprojecten: Storyboards en Magic Movie helpen je om snel en gemakkelijk video’s te maken met behulp van kant-en-klare sjablonen of automatische bewerkingen.

Storyboards zijn kant-en-klare sjablonen die je helpen bij het vertellen van een verhaal. Denk aan een boekbespreking of een kookvideo. De Magic Movie functie brouwt op basis van jouw foto’s en video’s helemaal zelf een video, die je vervolgens op alle fronten aan kunt passen.

iMovie steeds meer uitgebreid

iMovie bestaat al jaren en wordt steeds verder ontwikkeld door Apple. Zo kwamen er de voorbije jaren diverse nieuwe functies bij:

  • Groenschermregelaars: Deze functie maakt het mogelijk om een groene achtergrond te verwijderen uit je video‚Äôs en te vervangen door een andere achtergrond naar keuze.
  • Ondersteuning voor 4K-video bij 60 fps: Deze functie maakt het mogelijk om video‚Äôs van hoge kwaliteit te importeren en te delen op je iOS- of iPadOS-apparaat.
  • Filmmodus: Deze functie maakt gebruik van de filmmodus (Cinematic Mode) van de iPhone 13 en nieuwer, waarmee je de scherptediepte van je video‚Äôs kunt aanpassen en focuspunten kunt toevoegen of verwijderen om je verhaal te vertellen.