Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van

Apple Kaarten is de snelste weg naar een atlas, satelliet en routeplanner.

Lees verder na de advertentie

Als je het hebt over een digitale kaartendienst, atlas, satelliet en routeplanner, dan zullen de meeste mensen als eerste aan Google Maps denken. De dienst van Google is wereldwijd toonaangevend en ook Apple maakte de eerste jaren van de ­iPhone gebruik van ­Google’s diensten. In 2012 maakte Apple zich echter los van de grote rivaal en bouwde het zijn eigen alternatief, Apple Kaarten genaamd. En die dienst werd een groot succes.

Apple Kaarten nieuwe functies iOS 16

Er is veel mogelijk met Kaarten, een app die beschikbaar is op de iPhone, iPad en Mac. Bekijk bijvoorbeeld de aardbol vanuit het heelal of de ­driedimensionale Euromast in Rotterdam. Of plan de route voor je reis op je iPhone, zodat je voorbereid in de auto stapt. Reis je niet met de auto, maar met het OV? Ook dan wijst Apple Kaarten je de weg. Of je nu naar naar een mooie stad gaat, of juist naar huis wilt navigeren.

Belangrijkste functies

kooptip

Runners deal! De iPhone 15 nu tot ‚ā¨486 korting!
Runners deal! De iPhone 15 nu tot ‚ā¨486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

  • Apple Kaarten is in de basis een navigatie-app. De app staat bekend om het stijlvolle navigatie-scherm, dat een stuk minder afleidend is dan dat van Google Maps. Je kunt verschillende vervoerswijzen kiezen, zoals auto, te voet en openbaar vervoer.
  • Met de Flyover-functie bekijk je steden en bezienswaardigheden in 3D.
  • De Kaarten-app biedt de mogelijkheid om nabijgelegen restaurants, winkels, bezienswaardigheden en andere interessante plaatsen te ontdekken. Recensies en foto’s worden ook weergegeven om te helpen bij het maken van je keuze.
  • Je kunt locaties toevoegen aan collecties en gidsen maken voor specifieke reizen of interesses.
  • In grote gebouwen, zoals luchthavens en winkelcentra, biedt de Kaarten-app indoor kaarten om gebruikers te helpen hun weg te vinden. Dit kan onder meer bij Schiphol.