Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
thumbnail
Programma’s

Instellingen

De Instellingen-app is het commandocentrum van je iPhone en iPad. Hier kun je alles aanpassen, van de werking van je apps tot de look en feel van je scherm. Het is misschien wel de belangrijkste app op je iPhone en iPad, dus tijd om er eens kennis mee te maken.

Lees verder na de advertentie

Instellingen iPhone

Waar vind je Instellingen?

De app Instellingen staat tussen alle andere apps op het thuisscherm van je iPhone of iPad. Je herkent hem aan het icoon met de zilvergrijze tandwielen. Zodra je de app opent, zie je een lange lijst met alles wat er valt in te stellen op je telefoon of tablet. Gebruik je op de Mac de app Systeeminstellingen, dan zal een en ander je zeker bekend voorkomen.

Wat kun je met Instellingen?

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Via de Instellingen leg je vast hoe je apparaat werkt, pas je de configuratie van de afzonder­lijke apps aan en bepaal je hoe de achtergrond van je iPhone en iPad eruitzien. Je kunt er beveiliging mee inschakelen, je wifi-instellingen regelen, energie van je accu besparen, handtekeningen toevoegen aan e-mails, voor de browser Safari aangeven welke zoek­machine hij moet gebruiken en nog veel, veel meer.

Kun je iets niet vinden? Veeg de complete lijst dan naar beneden en het zoekvenster verschijnt. Voer dan een zoekterm in. Om een idee te krijgen van wat er allemaal mogelijk is, lees je het artikel 17 iPhone-instellingen die je meteen zou willen veranderen.

Soms hebben apps ook nog hun eigen instellingen, die vind je dan in de betreffende app zelf. Een voorbeeld daarvan is WhatsApp.

Instellingen herstellen

Heb je spijt van instellingen die je hebt aangepast? Je raadt het al: je zet alles weer terug via … Instellingen! Hiervoor tik je op ‘Algemeen>Zet over of stel iPhone opnieuw in>Stel opnieuw in>Herstel alle Instellingen’. Iets drastischer is de optie om je iPhone weer terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Ook de plek voor updates

iPhone automatische update werkt niet

Ook als er een update voor iOS beschikbaar is, dan vind je die via deze app. Er verschijnt dan een rood bolletje bij de app om duidelijk te maken dat je je telefoon kunt bijwerken. Ga in de app naar ‘Algemeen>Software-update’ en je kunt het vernieuwde besturings­systeem installeren. Of je schakelt meteen ‘Automatische ­updates’ in.