Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
Gezondheid
Programma’s

Gezondheid

De app Gezondheid helpt je om je gezondheids- en fitnessgegevens te verzamelen en te bekijken. Je kunt er informatie over je stappen, slaap, hartslag, medicijnen en meer in opslaan – dat gebeurt overigens grotendeels automatisch. De app werkt samen met andere apps en met de Apple Watch.

Lees verder na de advertentie

Gezondheid: alles op één plek

gezondheid

Gezondheid verzamelt gezondheidsgegevens vanaf je iPhone, Apple Watch en apps die je al gebruikt, zodat je al je vorderingen eenvoudig op één plek kunt bekijken. De app telt automatisch je stappen en wandel- en hardloopafstanden. Of het aantal trappen dat je gelopen hebt.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Als je een Apple Watch hebt, houdt de app ook automatisch je activiteits- en gezondheidsgegevens bij. Je kunt gegevens ophalen van een van je favoriete apps of andere apparaten die compatibel zijn met de Gezondheid-app. Ook is het mogelijk om handmatig informatie in te voeren.

Om wat voor gegevens gaat het?

In de app kun je zo’n beetje alles bijhouden wat met je Gezondheid te maken heeft. Open je de app en kijk je op het tabblad Gegevens, dan zie je een flinke lijst met mogelijke opties. Bij Activiteit zie je bijvoorbeeld hoe je vandaag gescoord hebt volgens je Apple Watch. Bij Medicijnen geef je een medicijnschema aan, zodat je nooit een dosis overslaat. Bij Hart zie je hoe het met je hartconditie staat. Bij Slaap regel je een slaapschema. En dat is nog maar een greep uit de mogelijkheden.

Alles wordt nog eens mooi samengevat op het tabblad Overzicht. Dit is een soort dashboard met als thema je gezondheid. Het is heel visueel ingericht, met allerlei overzichtelijke grafieken en lijntjes. Ook vind je hier artikelen die meer inzicht geven in thema’s die met je gezondheid te maken hebben. Deze helpen je bij het interpreteren van de gegevens.

Soms kan het fijn zijn om de gegevens over je gezondheid te delen met bijvoorbeeld vrienden of familie. Dat doe je dan via het tabblad ‘Delen’.

Medische ID

ftr_health_136

De app Gezondheid is ook de plek waar je je Medische ID invult. Dat doe je via het icoontje rechtsboven. Raak je verzeild in een noodsituatie waarbij je niet meer aanspreekbaar bent, dan kunnen hulpverleners je Medische ID checken. Ze zien dan onder meer wie je bent, wat je eventueel voor allergieën hebt en wie je contactpersonen zijn in geval van nood.

Ook op de iPad

De app Gezondheid bestaat al sinds 2014 op de iPhone. Vanaf iPadOS 17 komt de app dan eindelijk ook naar je iPad. En dat is fijn, want op het grote scherm worden je gegevens nog overzichtelijker weergegeven. Ben je ingelogd met hetzelfde Apple ID, dan worden je gegevens automatisch gelijkgetrokken tussen beide apparaten.