Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van
thumbnail
Programma’s

Contacten

De Contacten-app van Apple is de manier om al je contacten te beheren op je iPhone, iPad en Mac. Je kunt er namen, telefoonnummers, e-mailadressen, adressen en meer in opslaan. In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over deze app, van het overzetten van je contacten tot het blokkeren van ongewenste bellers.

Lees verder na de advertentie

Wat kun je met de Contacten-app?

contacten delen met gezin

De Contacten-app helpt om al je belangrijke contactgegevens op √©√©n plek te beheren. Het is als een digitale adresboek waarin je de namen, telefoonnummers, e-mailadressen en andere informatie van je familie, vrienden, collega’s en kennissen kunt opslaan.

Met de Contacten-app kun je gemakkelijk nieuwe contacten toevoegen en bestaande contacten bewerken. Het is ook mogelijk om foto’s toe te voegen aan je contacten, zodat je snel iemands gezicht kunt herkennen wanneer die persoon je belt of een bericht stuurt. Bovendien synchroniseert de Contacten-app automatisch tussen je iPhone en Mac, zodat je altijd je contacten bij de hand hebt, ongeacht welk apparaat je gebruikt.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Contacten overzetten iPhone

Als je een nieuwe iPhone hebt gekocht, wil je je contacten meenemen naar je nieuwe toestel. De iPhone contacten overzetten is gemakkelijk te doen met iCloud. Dit is de online opslagdienst van Apple, waar je al je gegevens kunt synchroniseren tussen al je apparaten. Zo ook je contacten.

Om je contacten over te zetten via iCloud, moet je eerst zorgen dat je op beide iPhones bent ingelogd met hetzelfde Apple ID. Dit doe je door de Instellingen-app te openen, boven op je naam te tikken en in te loggen met je e-mailadres en wachtwoord. Vervolgens doe je het volgende:

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Tik boven op je naam;
  3. Tik op ‘iCloud’;
  4. Zet de schakelaar achter ‘Contacten’ aan.

Dit doe je op beide iPhones. Nu worden al je contacten automatisch gesynchroniseerd via iCloud.

Contacten blokkeren iPhone

Heb je last van ongewenste telefoontjes of berichten van bepaalde contactpersonen? Dan kun je ze eenvoudig blokkeren in de Instellingen.

Om iemand te blokkeren in de Contacten-app, doe je het volgende:

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Scrol naar beneden en tik op ‘Telefoon’;
  3. Kies ‘Geblokkeerde contacten’;
  4. Druk op ‘Voeg toe’;
  5. Selecteer het contact dat je wilt blokkeren.

Je ontvangt geen meldingen meer wanneer een van de personen die je hebt geblokkeerd je belt, sms’jes stuurt of een FaceTime-gesprek start. Om iemand te deblokkeren ga je opnieuw naar ‘Geblokkeerde contacten’. Veeg over de naam naar links en tik op ‘Deblokkeer’ om de persoon weer toe te laten.

Contactposter

Contactposter voorbeelden

De app Contacten is ook de plek waar je je contactposter ontwerpt. Dit is je digitale visitekaartje dat beeldvullend verschijnt als je mensen belt. Of als je gegevens uitwisselt via NameDrop. Je maakt de Contactposter op basis van een leuke selfie of een memoji. Je kunt ook contactposters maken voor je contactpersonen. Als zij er dan zelf ook een gemaakt hebben, kun je kiezen welke je wilt behouden.

Meer tips voor de Contacten-app

De Contacten-app heeft nog veel meer functies die handig kunnen zijn voor het beheren van je contactpersonen. Zo kun je bijvoorbeeld groepen maken om je contactpersonen te ordenen, favorieten instellen om snel toegang te krijgen tot bepaalde personen, of notities toevoegen aan een contactpersoon om extra informatie te bewaren.

Wil je meer weten over deze functies? Lees dan onze andere artikelen: