Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Keynote is een app waarmee je presentaties kunt maken op je Mac, iPhone of iPad. Het is vergelijkbaar met PowerPoint, maar dan de Apple-versie. In dit dossier lees je alles wat je moet weten over Keynote.

Lees verder na de advertentie

Wat is Keynote?

Keynote is een gratis app van Apple, dat beschikbaar is op de iPhone, iPad en Mac. Het is ontworpen voor het maken van mooie en professionele presentaties. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s, animaties, overgangen, lettertypen en afbeeldingen om je slides vorm te geven.

Een groot voordeel van Keynote ten opzichte van PowerPoint is dat het naadloos samenwerkt met andere Apple-apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld je presentatie opslaan in iCloud Drive en deze openen op een ander apparaat, of je iPhone gebruiken als afstandsbediening om door je slides te bladeren.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Is Keynote gratis?

Bewegende achtergronden Keynote

Keynote is een gratis app. Je kunt het programma downloaden uit de App Store of de Mac App Store. Jaren geleden moest je Keynote nog kopen voor €10,99 voor de Mac-versie of €4,99 voor de iOS-versie, maar dit is dus niet meer het geval.

Je kunt ook gebruik maken van Keynote voor iCloud, een online versie van het programma die je in je browser kunt gebruiken. Deze versie is gratis voor iedereen die een Apple ID heeft. Log hiervoor in op iCloud.com en klik linksonder op het Keynote-pictogram om de online-versie te openen.

iPhone als afstandsbediening

Met de iPhone kun je je presentaties in Keynote op een makkelijke en professionele manier bedienen. Je hoeft alleen maar de Keynote-app op je iPhone te installeren en te verbinden met je Mac of iPad waar je de presentatie hebt gemaakt. Zo werkt het:

  1. Schakel wifi in op je iPhone en Mac.
  2. Selecteer op je Mac in de menubalk ‘Keynote>Instellingen’.
  3. Klik op ‘Afstandsbedieningen’.
  4. Selecteer ‘Schakel in’.
  5. Open de Keynote-app op de iPhone en tik op de Keynote Remote-knop in de knoppenbalk.
  6. Tik op de iPhone op ‘Ga door’.
  7. Klik op de Mac op ‘Koppel’ en kies ‘Bevestig’.

Vanaf nu kun je vanaf je iPhone door de dia’s swipen, notities bekijken en een timer instellen.

Keynote versus PowerPoint

Keynote en PowerPoint zijn beide populaire programma’s voor het maken van presentaties, maar ze hebben ook hun eigen voor- en nadelen. Een van de grootste voordelen van Keynote is dat het perfect geïntegreerd is met het Apple-ecosysteem. Je kunt dus makkelijk bestanden delen, synchroniseren en presenteren met andere Apple-apparaten.

Bovendien heeft Keynote een eenvoudige en intuïtieve interface, waardoor je snel en gemakkelijk mooie presentaties kunt maken. Keynote staat ook bekend om zijn hoge kwaliteit van graphics, animaties en overgangen, die je presentatie een professionele uitstraling geven. Leuk feitje: Apple gebruikt Keynote zelf ook bij zijn Apple-events, zoals de lancering van de nieuwste iPhone.

Een van de grootste voordelen van PowerPoint is dat het veel meer opties en functies biedt dan Keynote. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van meer dan 500 sjablonen, meer dan 40 diagramtypen, meer dan 250 effecten en meer dan 1000 pictogrammen. Daarnaast is PowerPoint veel meer compatibel met andere programma’s en bestandsformaten dan Keynote. Je kunt dus makkelijker presentaties uitwisselen met mensen die geen Apple-apparaten hebben.

Keynote-tips

We schrijven regelmatig tips over het programma Keynote. Bekijk ze hier: