Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
ftr_pixel_143
Programma’s

Pixelmator

Iedereen kent Photoshop. Maar ken je Pixelmator? Dit is een uitstekend Photoshop-alternatief, speciaal voor Apple-gebruikers. Met Pixelmator beschik je over alle gereedschappen en functies om afbeeldingen mee te bewerken en te verbeteren.

Lees verder na de advertentie

Voor Mac, iPhone en iPad

Pixelmator is er voor al je Apple-apparaten. Voor de Mac is er Pixelmator Pro, de meest uitgebreide versie van de software. Pixelmator Pro voor de Mac kost € 59,99 en kun je downloaden via de Mac App Store. Wil je het eerst uitproberen, dan kun je een gratis proefversie downloaden via de website van de app.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Daarnaast is er ook nog Pixelmator voor de iPhone en iPad. Pixelmator voor de iPhone en iPad vind je in de App Store. Die app kost € 9,99.

Wat is Pixelmator (Pro)?

Pixelmator is een gebruiksvriendelijke beeldbewerkingssoftware waarmee je digitale afbeeldingen kunt verbeteren, aanpassen en creëren. Het is vergelijkbaar met populaire software zoals Adobe Photoshop, maar met een eenvoudigere en Apple-achtige interface. Zowel beginners als gevorderden kunnen er prima mee uit de voeten. Je kunt afbeeldingen importeren uit Finder of Bestanden, maar ook je volledige iCloud-fotobibliotheek is geïntegreerd.

Wat kun je ermee?

Met Pixelmator kun je kleuren aanpassen, oneffenheden verwijderen, creatieve filters toepassen, tekst toevoegen en zelfs digitale illustraties maken. Je kunt ook specifieke delen van een afbeelding selecteren en isoleren, zodat je nauwkeurige bewerkingen kunt maken. Op de Mac heeft de app zelfs meer dan vijftig gereedschappen voor het bewerken van afbeeldingen: om te retoucheren, vervormen, schilderen, tekenen, vormen, tekst, stijlen en effecten toe te voegen, kleuren aan te passen, afbeeldingsgebieden te selecteren, elementen te verplaatsen en te rangschikken. Een groot deel daarvan vind je ook op de iPhone en iPad.


Pixelmator ondersteunt ook layers (lagen), vergelijkbaar met transparante vellen die je op elkaar kunt stapelen om verschillende elementen te combineren. Dit betekent ook dat je eenvoudig wijzigingen kunt aanbrengen zonder de oorspronkelijke afbeelding permanent te wijzigen.

Heb je even geen inspiratie, dan kun je gebruikmaken van de meer dan tweehonderd kant-en-klare symbolen. Ze zijn er in diverse soorten en maten: voor sociale media, drukwerk, video, logo, cv en nog veel meer. Ook zijn er tientallen volledig aanpasbare mockups. Daarmee zet je je afbeelding eenvoudig in een Mac, of tover je hem om tot een boekomslag.

Pixelmator speciaal voor foto’s: Photomator

Pixelmator heeft een spin-off speciaal voor het bewerken van foto’s. Deze heette aanvankelijk Pixelmator Photo, maar is inmiddels omgedoopt tot Photomator. Ook deze app is er voor Mac, iPhone en iPad. Je hebt er minder creatieve vrijheid mee dan met de ‘gewone’ Pixelmator, maar je haalt hiermee wel het beste uit je Foto’s. Voor iedereen die iets meer wil dan wat Apple in de standaard Foto’s-app te bieden heeft.