Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
thumbnail
Programma’s

Zoek mijn

Met de app Zoek mijn kun je niet alleen je Apple-apparaten traceren, ook je gezin en vrienden staan erin.

Lees verder na de advertentie

Apple’s mobiele apparaten zijn stuk voor stuk een kostbaar bezit, letterlijk en figuurlijk. Des te meer pijn doet het als je je apparaat verliest of, nog erger, als het wordt gestolen. Daarom heeft Apple een eigen opsporingsdienst opgericht: Zoek mijn. Hiermee kun je je telefoon of tablet via een ander apparaat terugvinden. Log bijvoorbeeld in op een ander ­Apple-apparaat (of pc) en bekijk op een kaart waar je zoekgeraakte iPhone zich bevindt. Van hieruit kun je een melding afspelen op het apparaat, zodat je hem ook tussen de kussens van het bankstel weer terugvindt, een boodschap kunt sturen naar de eerlijke vinder of in het ergste geval het apparaat op afstand wissen om zo je privé-­gegevens veilig te stellen.

Zoek mijn Mac: AirTag pingen

Niet alleen je eigen apparaten zijn zo vindbaar, het is ook mogelijk om je gezin en vrienden te vinden. Als ze willen, kunnen zij hun locatie met je delen en verschijnen dan ook op de kaart. En laten we AirTags niet vergeten: Apple’s slimme trackers vind je ook terug met de handige Zoek mijn-app. 

Vernieuwingen in iOS 17

kooptip

In iOS 17 zitten wat fijne toevoegingen voor Zoek mijn. Zo kun je nu je locatie delen met vrienden en familie via satelliet (iPhone 14 en nieuwer), staan losse AirPods nu ook op de kaart, en is het mogelijk om een AirTag met anderen te delen.

Wat is het Activeringsslot?

Via Zoek mijn schakel je automatisch ook het ­Activeringsslot in. Dat zorgt ervoor dat dieven niks met je apparaat kunnen. Hierdoor heb je namelijk te ­allen tijde de gebruikersnaam en het wachtwoord van je Apple ID nodig om het apparaat te wissen, opnieuw in te stellen en Zoek mijn uit te schakelen.