Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

De Notities-app is een veelzijdige app van Apple om al je ideeën, taken, herinneringen en meer vast te leggen.

Lees verder na de advertentie

Notities

Notities is een van de meest veelzijdige apps die standaard in iOS, iPadOS en macOS zit ingebouwd. Zoals het hoort voor een app met deze naam, kun je er teksten in typen; schrijf je gedachtes op, maak een boodschappenlijstje of gebruik de app als verzamelbak voor receptideeën. Zo maakt ook deze app weer meerdere producten overbodig, zoals memoblaadjes en notitieblokken. De app is overigens geheel gratis.

Steeds meer functies

Een digitaal notitieblok heeft echter nog veel meer voordelen dan iets meer ruimte in de la. Het is namelijk gemakkelijk om interactieve elementen aan je kladblaadje toe te voegen. Een tabel is zo getikt, maar ook een foto of link naar de website is er snel bij geplakt. In de loop der jaren is Notities uitgegroeid tot een erg omvangrijke app, waarin je ook kunt tekenen, scannen en samenwerken.

kooptip

iPhone-tips: Notities subitems

Je kunt bovendien notities vergrendelen met een wachtwoord of Touch ID/Face ID, zodat je privacygevoelige notities extra beschermd zijn. Een notitie met de cadeautjes voor je partners verjaardag, Sinterklaas of surprise? Die hoeft niet iedereen te zien! Tik in een notitie op de drie puntjes bovenin en tik op het slotje. Of je een nieuw wachtwoord moet invoeren, of je gebruikelijke toegangscode, stel je in bij ‘Instellingen>Notities>Wachtwoord’.

Ordenen

Er zijn verschillende manieren om het overzicht te bewaren. Bijvoorbeeld door notities te ordenen in mappen en submappen. Zo kun je je notities indelen in verschillende categorieën, zoals werk, school, hobby’s en meer. Met Notities kun je zelfs fysieke documenten scannen met iPhone, zodat je die ook digitaal kunt bewaren en ordenen.

Je kunt je notities ook ordenen met tags. Begin je een woord met een hekje (#) in je notitie, dan wordt dat een trefwoord. Deze tags vind je onderaan in het overzicht van alle mappen.