Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
thumbnail
Programma’s

App Store

De App Store is een online winkel waar gebruikers apps kunnen downloaden en installeren op hun Apple-apparaten, zoals iPhone, iPad, Mac en Apple Watch. De App Store biedt een breed scala aan applicaties, waaronder games, sociale netwerken, productiviteitstools, entertainment-apps en nog veel meer.

Lees verder na de advertentie

Apple App Store

App Store sideloading

Op je iPhone staan standaard al een hoop apps geïnstalleerd, maar misschien mis je nog het een of ander. Heb je een app nodig? Dan vind je hem in de Apple App Store! Geloof het of niet: de eerste iPhone had aanvankelijk nog geen App Store. Je moest het doen met de apps van Apple. In 2008 werden de digitale deuren van de App Store geopend en sindsdien vind je er miljoenen betaalde en gratis apps.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Een van de belangrijkste aspecten van de App Store is het gebruiksgemak. Gebruikers kunnen de App Store openen met een tik op het pictogram op hun apparaat en direct toegang krijgen tot eindeloos veel apps. De App Store is ontworpen om intuïtief te zijn, met duidelijke categorieën, ranglijsten en aanbevelingen om gebruikers te helpen bij het vinden van de apps die ze nodig hebben. Met de zoekfunctie kunnen gebruikers specifieke apps vinden op basis van trefwoorden, ontwikkelaars of andere criteria.

Wat kun je in de App Store downloaden?

Wat niet! Het aanbod van apps in de App Store is enorm en divers. Je kunt apps downloaden uit een breed scala aan categorieën, zoals games, sociale netwerken, productiviteit, onderwijs, gezondheid en nog veel meer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe game om te spelen, een handige zakelijke app, een fitness-tracker of een taalstudie-app, de App Store heeft voor elk wat wils.

Ontwikkelaars over de hele wereld brengen voortdurend nieuwe en innovatieve apps uit, waardoor de App Store altijd in beweging is. Ben je een beetje verdwaald in de App Store, kijk dan vooral eens op het paneel Vandaag, want dat is de etalage van de App Store. Of check onze lijst met beste iPhone-apps.

Veiligheid voorop

Veiligheid is een andere belangrijke pijler van de App Store. Apple voert een grondige beoordeling van elke app uit voordat deze wordt goedgekeurd voor de App Store. Dit proces omvat het controleren van de app op malware, kwaadaardige code en naleving van de richtlijnen van Apple. Dit waarborgt een veilige omgeving voor gebruikers en vermindert het risico op schadelijke apps.

De kwaliteitscontrole van de App Store zorgt ervoor dat gebruikers toegang hebben tot apps van hoge kwaliteit. Apple stelt strikte richtlijnen op voor ontwikkelaars, zoals het vermijden van bugs, een goede gebruikerservaring bieden en het volgen van privacyrichtlijnen. Dit helpt om apps te filteren en alleen de beste en meest betrouwbare apps aan te bieden aan de gebruikers.

Apple is dan ook niet blij dat de EU binnenkort sideloading verplicht stelt. Dat houdt in dat je als iPhone-gebruiker je apps ook op andere plekken moet kunnen downloaden. Denk aan andere digitale marktplaatsen of websites van ontwikkelaars. Dit is misschien wel een voordeel als je nu een app wilt downloaden die in Nederland nog niet beschikbaar is, want wisselen van App Store-land valt nu nog lang niet mee.

App Store installeren

De App Store installeren is niet nodig. Hij staat standaard al op je iPhone en je kunt hem niet verwijderen. Ben je ervan overtuigd dat de App Store niet op je iPhone staat, dan kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn.

Misschien heb je hem per ongeluk van je thuisscherm verwijderd, en staat hij alleen nog maar in de Appbibliotheek. Wat ook kan, is dat je per ongeluk beperkingen op je iPhone hebt ingesteld en dan houdt hij zich verborgen. Meer daarover lees je in ons artikel App Store kwijt op iPhone? Zo vind je hem terug!.

Mac App Store: de plek voor Mac-apps

Zeg je App Store, dan denk je misschien automatisch aan de App Store op je iPhone en iPad. Maar naast de App Store voor iOS-apparaten heeft Apple ook de Mac App Store. Deze vind je op de Mac en heet daar dan gewoon App Store.