Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
Berichten
Programma’s

Berichten

De Berichten-app is een van de standaard-apps op de iPhone, iPad en Mac. Het is een soort WhatsApp, maar dan de Apple-versie.

Lees verder na de advertentie

Met de app Berichten kun je twee soorten berichten versturen: iMessage-berichten en sms’jes. Als je een tekstbericht verstuurt naar andere Apple-gebruikers, wordt het als iMessage gestuurd en dat kost je geen cent. En omdat ­iMessages zowel via je mobiele nummer als via je Apple ID verlopen, verschijnen al deze berichten op al je Apple-apparaten. Je ziet ze dus ook op je iPad en Mac, mocht je die hebben.

Berichten MacBook & iPhone 8

Naar mensen die geen Apple-apparatuur hebben, stuur je een oude vertrouwde sms. Met de app Berichten kun je heel sec een tekstbericht sturen naar vrienden of familie, eventueel aangevuld met een foto of video. Maar je kunt meer dan dat. Verstuur bijvoorbeeld een felicitatie vol confetti, hang een sticker aan een bericht, reageer op specifieke vragen en chat met al je vrienden tegelijk in een groepsgesprek.

In veel opzichten lijkt Berichten op WhatsApp. Zo kun je iemand citeren (houd je vinger wat langer op een berichtje en kies ‘Antwoord’) en is het mogelijk op tekst, foto’s, video’s, audio en je locatie te versturen.

kooptip