Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Facebook is het populairste sociale netwerk ter wereld. Wat kun je ermee, en is het echt essentieel om een account te hebben? Wij zetten het op een rij.

Lees verder na de advertentie

Facebook: meer dan sociaal

Facebook is al lang niet meer alleen een platform om foto’s en updates van vrienden en familie te delen. Het is uitgegroeid tot een soort digitale hub waarop je nieuws binnenkrijgt, berichten kunt sturen naar vrienden én bedrijven, aankomende evenementen in de gaten houdt en nog veel meer. Dit zijn de belangrijkste functies van Facebook:

Profiel en connecties

Het hart van Facebook blijft je persoonlijke profiel, waar je jezelf kunt presenteren aan de wereld. Voeg foto’s toe, deel je interesses en bouw een netwerk van vrienden en kennissen op. Het is een handige manier om contact te houden en gebeurtenissen in het leven van anderen te volgen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Nieuwsfeed

De nieuwsfeed van Facebook biedt een constante stroom van updates van je vrienden, pagina’s die je volgt en nieuws. Met de mogelijkheid om reacties achter te laten en te delen, is Facebook tegenwoordig vooral een platform voor discussie en delen van informatie – en helaas ook misinformatie.

Messenger

handige facebook functies

Facebook’s Messenger-app is een handige tool voor directe communicatie met je vrienden. Hiermee kun je chatten, bellen en zelfs video’s delen, allemaal binnen de vertrouwde Facebook-omgeving. Ook is dit een handige manier om bedrijven te bereiken, bijvoorbeeld omdat je een vraag hebt over een bestelling of dienst.

Groepen en evenementen

Facebook biedt de mogelijkheid om lid te worden van groepen en evenementen die aansluiten bij je interesses. Of je nu deel wilt uitmaken van een hobbygemeenschap, een zakelijk netwerk wilt opbouwen of een lokaal evenement wilt bijwonen, op Facebook houd je het in de gaten.

Bedrijven en pagina’s

Bedrijven en merken maken gebruik van Facebook om met hun klanten te communiceren en hun producten en diensten te promoten. Door pagina’s te volgen, blijf je op de hoogte van aanbiedingen, nieuws en updates van je favoriete merken.

Entertainment en media

Facebook is een bron van entertainment geworden, met video’s en games die je kunt ontdekken en delen. Het is ook een platform waar contentmakers hun creativiteit kunnen tonen en een publiek kunnen opbouwen, al is Instagram voor dat doel een stuk populairder.