Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

De Klok-app is de verzamelplaats voor alles wat met tijd te maken heeft. Zo kun je hier het tijdstip van je huidige locatie controleren, maar ook de tijdzones van alle andere plekken ter wereld. Heb je een wekker nodig, dan kun je deze hier zetten. De timer en stopwatch bieden juist een uitkomst als je de duur van iets wilt vastleggen. De iPhone en iPad kennen deze functies al langer, maar sinds kort staat de Klok-app ook op je Mac.

Lees verder na de advertentie

Klok

Klok: het icoon geeft de tijd weer

Het is je misschien nog niet opgevallen, maar het icoon van de app Klok geeft de tijd van je huidige locatie weer. Het is de enige app op je iPhone die beweegt – zelfs de secondewijzer tikt mooi mee – ook in de bijbehorende widget. Op je Mac is het een mooie manier om de tijd in het Dock weer te geven.

Wereldklok

kooptip

Met de Klok-app kun je de tijd van verschillende steden en landen over de hele wereld bekijken. Dit is handig voor mensen die internationaal reizen of zaken doen met mensen in andere tijdzones. Je kunt eenvoudig verschillende steden toevoegen en snel schakelen tussen de tijden. En je kunt de Wereldklok tonen als je iPhone in Stand-by staat.

Wekker

De Klok-app stelt je in staat om meerdere alarmen in te stellen en aan te passen aan je behoeften. Je kunt verschillende wekgeluiden kiezen en ook de herhalingen instellen, zodat het alarm op bepaalde dagen van de week afgaat. Snoozen kan natuurlijk ook. De Klok-app heeft ook een handige functie genaamd “Bedtijd”. Dit is een soort wekker die je waarschuwt dat het tijd is om te gaan slapen.

Timer en stopwatch

Analoge stopwatch iPhone

De Klok-app beschikt ook over een handige timer en stopwatch. De timer is ideaal voor het instellen van een herinnering voor korte activiteiten, zoals het koken van een ei of het laten rusten van een maaltijd. De stopwatch kan handig zijn bij het meten van tijd voor sportieve activiteiten, zoals hardlopen of intervaltraining. Je kunt kiezen tussen een digitale en een chique analoge stopwatch.