Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Numbers is een app waarmee je spreadsheets kunt maken en bewerken op je Mac, iPhone, iPad, of zelfs online via iCloud. In dit artikel leggen we uit wat Numbers is, hoe het zich verhoudt tot Excel en of het gratis is.

Lees verder na de advertentie

Wat is Numbers?

Numbers Apple

Numbers is Apple’s tegenhanger van het programma Excel. Het is een spreadsheet-applicatie, wat betekent dat je er tabellen, grafieken, formules en andere gegevens mee kunt organiseren en analyseren.

Net als andere Apple-apps staat Numbers erom bekend eenvoudig en intuïtief te zijn. Er zijn veel sjablonen om uit te kiezen, waardoor je in een handomdraai mooie spreadsheets maakt. Je kunt Numbers gebruiken voor allerlei doeleinden, zoals het bijhouden van je budget, het maken van een factuur, het plannen van een project of het presenteren van statistieken.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Is Numbers gratis?

Ja, Numbers is gratis voor alle Apple-gebruikers. Je kunt het downloaden uit de App Store op je Mac, iPhone of iPad, of inloggen op iCloud.com om het online te gebruiken. Je hebt wel een Apple ID nodig om Numbers te kunnen gebruiken.

Numbers versus Excel

Excel is de bekendste en meest gebruikte spreadsheet-app ter wereld, maar dat betekent niet dat het de beste is voor iedereen. Numbers heeft een aantal voordelen ten opzichte van Excel, zoals:

  • Numbers is gratis voor alle Apple-gebruikers, terwijl Excel onderdeel is van Microsoft Office, waar je een abonnement voor moet hebben.
  • Numbers heeft een mooiere en simpelere vormgeving dan Excel, waardoor je spreadsheets er aantrekkelijker uitzien en makkelijker te lezen zijn.
  • Numbers integreert naadloos met andere Apple-apps, zoals Pages, Keynote, Mail en Safari. Je kunt bijvoorbeeld een spreadsheet invoegen in een Pages-document of een Keynote-presentatie, of een tabel kopiëren en plakken in een Mail-bericht of een Safari-webpagina.
  • Numbers werkt op al je Apple-apparaten, dus je kunt je spreadsheets synchroniseren en bewerken op je Mac, iPhone, iPad of online via iCloud.

Natuurlijk heeft Excel ook zijn sterke punten, zoals:

  • Excel heeft meer geavanceerde functies en formules dan Numbers, waardoor je complexere berekeningen en analyses kunt uitvoeren. Numbers heeft wel de meest gebruikte functies en formules, maar voor sommige specialistische taken heb je Excel nodig.
  • Excel heeft meer compatibiliteit met andere bestandsformaten dan Numbers, waardoor je makkelijker spreadsheets kunt delen en openen met mensen die geen Apple-apparaten hebben. Numbers kan wel Excel-bestanden importeren en exporteren, maar soms gaat er wat informatie verloren bij de conversie.

Samenwerken in Numbers

Handig van Numbers is dat je er goed in kunt samenwerken met andere personen. Hiervoor tik je boven op de Werk Samen-knop. In een artikel over samenwerken in Numbers lees je stap voor stap hoe het delen van zo’n spreadsheet te werk gaat.