Terug naar iTip: macOS Mojave wallpaper downloaden (dag én nacht)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: macOS Mojave wallpaper downloaden (dag én nacht)

Door Laura Grootaarts6 juni 2018 13:552 min. leestijd0

Afgelopen maandag heeft Apple macOS Mojave aangekondigd. En daar hoort natuurlijk ook weer een nieuwe wallpaper bij. In september verschijnt het nieuwe besturingssysteem pas, maar nu al kun je hier de macOS Mojave wallpaper downloaden.

MacOS Mojave

Of ‘één nieuwe wallpaper’ … Het zijn er dit jaar in feite drie. Een van de Mojave-woestijn overdag, en eentje bij nacht. Die matcht natuurlijk uitstekend bij de gloednieuwe donkere modus op de Mac. En dan is er nog een dynamische wallpaper, waarbij de woestijn gedurende de dag langzaam verandert. Hieronder kun je de dag- en de nacht-versie van de wallpaper downloaden voor jouw Mac.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

macOS Mojave wallpaper downloaden

Eerst is het natuurlijk zaak om de achtergrondafbeelding te krijgen. Open macOS Mojave wallpapers in volledige resolutie (5120×2880 pixels) door erop te kikken. Ctrl-klik op de foto en kies ‘Afbeelding opslaan als’. Bewaar de wallpapers ergens op je Mac waar je ze gemakkelijk terug kunt vinden, maar waar ze ook niet in de weg staan.

Volg vervolgens onderstaande stappen om de foto als achtergrond voor je bureaublad te gebruiken.

  • Open Finder en navigeer naar de locatie waar je de achtergrond hebt opgeslagen.
  • Ctrl-klik op de afbeelding en kies onderaan ‘Stel bureaubladafbeelding in’. Afhankelijk van de programma’s op je Mac, moet je soms eerst nog op ‘Voorzieningen’ klikken.
  • De afbeelding vult nu je bureaubladachtergrond.

Mocht je weer terugwillen naar de oude High Sierra-wallpapers, dan Ctrl-klik je op je bureaublad en kies je ‘Wijzig bureaubladachtergrond’. In het venster van Systeemvoorkeuren kun je weer de oorspronkelijke achtergrond selecteren.

Lees meer over de aankondiging van macOS Mojave.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar