Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple kondigt eindelijk eerste Apple-event van 2024 aan!

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple-event Mei 2024

Apple heeft zojuist het eerste Apple-event van 2024 aangekondigd, en het vindt plaats in mei! Dit is de concrete datum, en dit kun je verwachten.

Lees verder na de advertentie

Apple-event mei 2024

Het eerste Apple-event van het jaar komt er eindelijk aan! Op dinsdag 7 mei 2024 is het zover, deze keer al om 16:00 uur Nederlandse tijd. Met als titel: ‘Let Loose’. Apple heeft de uitnodigingen zojuist verstuurd, en zoals gebruikelijk kun je het hele event live kijken via de volgende stream.

Welke producten?

kooptip

De hamvraag is natuurlijk: welke aankondigingen zal Apple hier doen? Het event moet wel in het teken staan van de iPad. In 2023 is er geen één nieuwe tablet uitgebracht, het meest recente model is nog steeds de iPad 2022 uit oktober van dat jaar. Volgens vele Apple-leakers wordt de iPad daarom dit jaar wél in het zonnetje gezet.

De iPads die we hier sowieso verwachten te zien, zijn de iPad Pro 2024 en iPad Air 2024. Beide modellen beloven behoorlijk vernieuwend te worden. De hoogtepunten: de iPad Air komt er voor het eerst in twee varianten – een van 11-inch en een van 12,9-inch – en de iPad Pro krijgt een oled-scherm. Ook verwachten we wat iPad-accessoires te zien, zoals een nieuw Magic Keyboard voor de iPad Pro en de Apple Pencil 3. En wie weet, misschien heeft Apple nog meer verrassingen achter de hand!

Event in mei

Het heeft lang geduurd tot we eindelijk signalen van Apple kregen over de nieuwe iPads. Geruchten spraken eerder van een release in maart, maar op het moment van schrijven zijn ze nog steeds nergens te bekennen. Inmiddels hadden we zelfs geen Apple-event meer verwacht voor de WWDC: we hadden de nieuwe iPads wel in mei verwacht, maar dan als aankondiging middels een persbericht.

Overigens komt een Apple-event in mei behoorlijk uit de lucht vallen. De laatste keer dat dit gebeurde, was tijdens de WWDC in 2002! Het belooft dan ook vast een opmerkelijk event te worden.

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom dit speciale event? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief. En neem op 7 mei vooral een kijkje op onze website, want tijdens het event lees je hier alles over de aankondigingen.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!