Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple-event mei 2024: dit zijn onze verwachtingen

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple-event mei 2024 verwachtingen

Het eerste Apple-event van het jaar komt eraan! Dit zijn al onze verwachtingen voor het Apple-event in mei 2024.

Lees verder na de advertentie

Apple-event mei 2024 verwachtingen

Lang leek het erop dat Apple ons in het voorjaar alleen wat persberichten zou gunnen, maar tóch is er eind april een Apple-event aangekondigd. Het thema is ‘Let loose’, en dinsdag 7 mei om 16:00 barst het event los. En er belooft heel wat moois onthuld te worden!

Blijft op de hoogte van al het nieuws rondom het Apple-event:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!
Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

De focus zal met name liggen op de iPad. Apple’s tablets zijn al sinds 2022 niet meer bijgewerkt – en dat is in de wereld van tech een eeuwigheid. Maar welke iPad-modellen komen eraan? En zijn er ook nieuwe accessoires? De komende producten verwachten we in ieder geval!

1. iPad Pro 2024

De iPad Pro 2024 krijgt een flinke upgrade ten opzichte van zijn voorganger. Voor het eerst sinds 2018 krijgt de iPad Pro een nieuw design, met dunnere schermranden en meer afgebogen randen. Het display maakt de sprong van lcd naar oled, met véél beter contrast en een hogere (piek)helderheid tot gevolg, en iets andere formaten: 11,1- en 12,9 inch.

iPad Pro 2024

Ook de processor maakt een sprong, van de M2 naar de voor AI geoptimaliseerde M4 – een chip die nog niet eens in de Mac zit. Al is dit niet helemaal zeker: de bestaande M3-chip is ook nog een optie. Daarnaast zit er voor het eerst MagSafe in de iPad: ofwel als draadloos laadpunt achter het Apple-logo, of als magnetisch plugje aan de zijkant van de iPad. Als laatste krijgt ook de camera een upgrade, waarschijnlijk met dezelfde 48-megapixel sensor als in de iPhone 15.

2. iPad Air 2024

De vernieuwingen bij de iPad Air 2024 zijn wat subtieler dan bij de iPad Pro 2024. De processor gaat van M1 naar M2, en de kleuren krijgen een subtiele opfrisbeurt. Toch is er één grote verandering die de iPad Air voor veel meer mensen interessant gaat maken: hij komt er voor het eerst in twee formaten.

iPad Air groter scherm

Naast het 10,9-inch model dat we al jaren gewend zijn, komt de iPad Air er nu ook in een 12,9-inch formaat. Dat is net zo groot als de grote variant van de huidige iPad Pro. Dit display zou volgens een gerucht ook mini-led-techniek krijgen voor beter contrast, al is dat inmiddels alweer in twijfel getrokken. Hoe dan ook is dit voor het eerst dat er een betaalbaardere iPad komt in een groter formaat.

3. Apple Pencil 3

De Apple Pencil 2 bestaat inmiddels alweer zes jaar, dus het wordt tijd dat het pennetje een upgrade krijgt. Apple zou tegelijk met de nieuwe iPads ook direct een nieuwe Apple Pencil willen introduceren met knijpgebaren. Hiermee activeer je functies als het wisselen tussen penselen, ongedaan maken, of het selecteren van de gum. Ook krijgt deze Pencil waarschijnlijk voor het eerst haptische feedback.

Apple Pencil 2 kopen

De Apple Pencil 3 zal net als zijn voorganger draadloos op te laden zijn. Waarschijnlijk werkt hij zowel op de iPad Pro 2024 als de iPad Air 2024 – het is aannemelijk dat oudere iPad-modellen buiten de boot vallen.

4. Aluminium Magic Keyboard

Het Magic Keyboard voor de iPad is er al sinds de iPad Pro 2020, en is sindsdien onveranderd gebleven. Dit jaar zou Apple een nieuwe versie van het Magic Keyboard willen introduceren, met een nieuw design van aluminium en een rij functietoetsen (eindelijk!). Of dit toetsenbord alleen met de iPad Pro 2024 gaat werken, is nog niet bekend – maar wel waarschijnlijk.

Apple-event mei 2024: nog meer?

De bovenstaande producten verwachten we in ieder geval tijdens het Apple-event in mei 2024, maar uiteraard kan Apple ons altijd nog verrassen met wat extraatjes. Wil je het evenement op de voet volgen, evenals de geruchten in de aanloop ernaar? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief, en mis niks:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!