Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Geparkeerde auto terugvinden met je iPhone: zo doe je dat

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Geparkeerde auto terugvinden iPhone

Een roadtrip is leuk … tenzij je je geparkeerde auto kwijtraakt. Of wanneer je zeker weet dat je hem in de Einbahnstrasse geparkeerd hebt. Dan is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Gelukkig kun je snel je geparkeerde auto terugvinden: iPhone-app Kaarten (en Google Maps) helpt je!

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws en de beste tips voor je apparaten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Geparkeerde auto terugvinden iPhone

Je geparkeerde auto terugvinden met je iPhone is het gemakkelijkst als je een bluetooth- of CarPlay-verbinding hebt in de auto. Zodra je dan uitstapt, wordt de verbinding hiermee verbroken; Kaarten snapt dan dat de auto geparkeerd is en dat je deze verlaten hebt. De locatie van de auto wordt dan gemarkeerd met een blauwe pictogram met daarop een autootje.

kooptip

Heb je een bluetooth- of CarPlay-verbinding, dan kun je de locatie van je geparkeerde auto opvragen met Siri: activeer de stemassistent en vraag: ‘Waar is mijn auto?’ Je vindt de locatie van je auto ook terug door op je iPhone de volgende stappen te doorlopen:

  1. Tik op het zoekveld. Tussen de Siri-suggesties verschijnt ‘Geparkeerde auto’. Tik hierop.
  2. Tik op ‘Route’. Kies voor een wandelroute of een route met de auto, het openbaar vervoer of een taxi.
  3. Tik op ‘Start’. Je iPhone stuurt je nu naar de parkeerplek, je zult dus snel je geparkeerde auto terugvinden.

Werkt het niet? Check je instellingen

geparkeerde auto terugvinden iPhone

Voordat je in den vreemde dit trucje uitprobeert, zouden we het in Nederland even testen. En dan niet op je werk of thuis, want Kaarten markeert geen locaties waar je vaak komt. Check vooraf ook even of de volgende instellingen kloppen:

  1. Schakel ‘Locatievoorzieningen’ in via ‘Instellingen>Privacy en beveiliging>Locatievoorzieningen’.
  2. Controleer of ‘Belangrijke locaties’ is ingeschakeld. Ga naar ’Instellingen>Privacy en beveiliging>Locatievoorzieningen>Systeem>Belangrijke locaties’. Maak de schakelaar bij ‘Belangrijke locaties’ groen.
  3. Ten slotte moet je ook je parkeerlocatie inschakelen. Zet daarom de volgende schakelaar op groen: ‘Instellingen>Kaarten>Toon parkeerlocatie’.

Locatie handmatig toevoegen

Heb je geen bluetooth- of CarPlay-verbinding in je auto? In dat geval moet je zelf even je locatie handmatig toevoegen zodra je je auto geparkeerd hebt. Dat is iets meer werk, maar werkt ook prima:

  1. Tik met je vinger op de blauwe positiestip op de kaart.
  2. Tik op ‘Mijn locatie>Voeg speld toe’.

Om te voorkomen dat je de locatie per ongeluk weer wist, kun je op de speld tikken, het venster naar boven vegen en op ‘Zet in favorieten’ tikken. Of tik in dat venster op de Deel-knop rechtsboven om een bericht naar je eigen telefoonnummer te sturen met daarin de locatie.

Parkeerlocatie uitschakelen

Die auto blijft daar niet altijd staan, dus wanneer je weer in de geparkeerde auto stapt, wil je de parkeerlocatie uitschakelen. Bij een bluetooth- of CarPlay-verbinding hoef je niets te doen: zodra de iPhone hiermee verbinding maakt, zal hij automatisch de parkeerlocatie verwijderen. Handmatig verwijderen kan ook: tik op de blauwe stip, open het venster en kies ‘Verwijder auto’.

Heb je zelf een speld toegevoegd, dan kun je op die manier ook je parkeerlocatie verwijderen. Het is dan een kwestie van in de kaart op de speld tikken, het venster naar boven slepen en ‘Verwijder’ kiezen. Stap je auto in en je kunt weer verder!

Geparkeerde auto terugvinden met Google Maps

Geparkeerde auto terugvinden iPhone

Heeft Google Maps je voorkeur? Ook deze app heeft een optie waarmee je je parkeerplek bewaart. Dat is zo gepiept:

  1. Tik op de blauwe locatiestip.
  2. Sleep het venster omhoog en kies ‘Parkeerplek opslaan’. Dat was het al!

Overigens is er nog meer goed nieuws voor Google Maps-gebruikers: binnenkort kun je de app instellen als standaard navigatie-app. Wil je nu al meer uit je navigatie-skills halen? Hier vind je 22 tips voor Google Maps en Apple Kaarten!

Wil je dit soort handige Apple-tips vaker in je mail? En wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!