Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Buddi Active Stylus Pen: goedkoopste Apple Pencil alternatief – maar ook de beste?

Auteur: Piet-Jan Lentjes
0 reacties
Buddi Active Stylus Pen

Voor een Apple Pencil betaal je al snel honderd euro of meer. Wij gingen op zoek naar een goedkoper Apple Pencil alternatief, en vonden er een: ontmoet de Buddi Active Stylus Pen!

Lees verder na de advertentie

Heb je een iPad en teken je graag? Of lijkt het je fijn om handgeschreven aantekeningen te maken op je tablet? Dan wil je vast een Apple Pencil. Maar, afhankelijk van de Apple Pencil die je nodig hebt, betaal je daarvoor 85 tot 139 euro. Dat is toch een flinke bulk geld, zeker wanneer je net een nieuwe iPad hebt gekocht. Dat moet toch goedkoper kunnen? Ja, zeker!

Zie hier de Buddi Active Stylus Pen. Deze pen lijkt op het eerste gezicht op een kruising tussen de Apple Pencil 2 en de Apple Pencil met usb-c. Maar wat hem zo interessant maakt is niet zijn looks, maar de prijs. Voor deze Buddi-pen ­betaal je nog geen 25 euro en hij werkt op alle iPads die ook geschikt zijn voor de Apple Pencil – en daar vallen al jaren alle nieuwe modellen onder.

Plussen en minnen

kooptip

Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!
Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Maar wat krijg je daarvoor terug? Best wel veel! De Buddi-pen voelt namelijk vrijwel hetzelfde als een echte Apple Pencil (met usb-c). Hij ligt net zo fijn in de hand en is prima in het gebruik, zeker bij het schrijven en annoteren. En ook bij een simpele schets of tekening volstaat ie.

Alleen bij het serieuzere tekenwerk, bijvoorbeeld in een creatieve app als Procreate, ga je een functie missen: deze Buddi-pen heeft géén drukgevoelige punt, in tegenstelling tot de Apple Pencil 1 en 2. Je kunt zo hard duwen als je wilt, maar de kleur van je lijn wordt er niet intenser van. De Buddi is dan weer wel kantelgevoelig, voor het aanbrengen van brede lijnen en markeringen. Overigens heeft Apple’s eigen Apple Pencil met usb-c ook geen drukgevoeligheid.

Iets mindere afwerking

De afwerking van onze Buddi is ook iets minder.Zo is de usb-c-aansluiting altijd blootgesteld en daardoor kan er makkelijk stof in de poort komen. Verder gaat het verbinden van dit Apple Pencil-­alternatief net even wat anders dan je misschien gewend bent van de Apple Pencil. Je moet de Buddi eerst aanzetten met de knop boven op de pen. Het koppelen van de pen gaat daarna automatisch, net zoals bij een Apple Pencil. Overigens is de batterijduur prima en vergelijkbaar met de Apple Pencil: door de Buddi-pen vijftien minuten op te laden kun je hem twaalf uur gebruiken.

En dit krijg je erbij

In de doos vind je niet alleen de Buddi-pencil. Je krijgt er ook een usb-a-naar-usb-c-kabel bij. Verder is er ook een extra pennenpunt in de doos te vinden, die ook op een ‘echte’ Apple Pencil past.

Op een iPad met een magnetische zijkant kun je de Buddi-pen vastklikken en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Maar in tegenstelling tot een Apple Pencil 2 wordt de Buddi daarmee niet opgeladen. Daarvoor moet je de oplaadkabel gebruiken en dat is omslachtiger. Heb je een iPad met usb-c? Dan kun je de Buddi-pen opladen via de usb-c-aansluiting en oplaadkabel van de iPad, maar dan kun je de pen niet tegelijkertijd gebruiken. Anders moet je een oplaadblokje erbij pakken.

Conclusie

De Buddi Active Stylus Pen is een prima pen voor wanneer je niet te veel uit wilt geven, en voornamelijk aantekeningen maakt. Ben je een fanatieke tekenaar? Dan raden we je toch aan om door te sparen en voor de Apple Pencil 1 of 2 mét drukgevoelige punt te gaan.

Pluspunten

  • Lage prijs.
  • Ligt prettig in de hand
  • Verwisselbare punten
  • Werkt op alle iPads

Minpunten

  • Usb-c-aansluiting altijd blootgesteld
  • Niet op te laden via zijkant iPad