Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Deze essentiële iPhone-app komt na 14 jaar éíndelijk naar de iPad’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties

Het heeft 14 jaar geduurd, maar nu lijkt het er dan toch eindelijk van te komen: de iPad krijgt waarschijnlijk een eigen Rekenmachine-app. Deze maakt onderdeel uit van iPadOS 18; de grote iPad-update die dit najaar verschijnt.

Lees verder na de advertentie

iPad Rekenmachine-app

Om bij het begin te beginnen: AppleInsider meldde vorige week dat macOS 15 een vernieuwde Rekenmachine-app krijgt. Deze heeft een aanpasbaar venster, een zijbalk met een overzicht van recent uitgevoerde berekeningen en betere integratie met de app Notities.

Apple is de laatste jaren druk bezig geweest met het gelijktrekken van de diverse besturingssystemen. Dus als er volop ontwikkelingen zijn rondom de Mac-versie, dan zou dit het uitgelezen moment zijn om de app eens te introduceren op de iPad. Sterker nog, het zou zomaar kunnen dat de nieuwe iPad-app de blauwdruk is van een app op de Mac.

Andere apps gingen Rekenmachine al voor. Een goed voorbeeld daarvan is de app Weer, ook al zo’n typische iPhone-app. Die onderging een grote metamorfose, en werd toen meteen ook toegevoegd aan de iPad en de Mac.

kooptip

Waarom heeft de iPad geen rekenmachine?

Dat zou te wijten zijn aan de eerdere Apple-CEO, Steve Jobs. Voor de allereerste iPad was destijds wel degelijk een rekenmachine ontworpen. Een opgeblazen versie van de app op de iPhone – en daar was Jobs met zijn oog voor detail ontevreden mee. Hij heeft hem toen gevetood, en daarna kwam het nooit meer goed met die app op de iPad. Of het echt waar is? Tsja: alles rondom Steve Jobs is met mythen omgeven.

Natuurlijk kun je op de iPad wel berekeningen maken. Er zijn genoeg calculator-apps te vinden in de App Store, bijvoorbeeld PCalc. Ook kun je de zoekfunctie Spotlight gebruiken om eenvoudige sommen te laten oplossen, en bovendien is de virtuele assistent Siri een rekenwonder.

Wanneer weten we meer?

De nieuwe besturingssystemen, waaronder dus ook iPadOS 18, worden aangekondigd tijdens Apple’s WWDC. Op maandag 10 juni gaat deze van start met een keynote waarin alle nieuwe functies onthuld worden. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!