Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Intego Mac Premium Bundle X9: het perfecte antivirus voor macOS

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Intego X9

Moet je nou wel of niet een antivirus op je Mac hebben? Deze vraag is ongeveer even oud als de eerste iMac. Lang verhaal kort: het ligt er helemaal aan wat je met je Mac doet. Maar áls je een antivirus nodig hebt, dan is de Mac Premium Bundle X9 van Intego een goede optie.

Lees verder na de advertentie

Antivirus op de Mac?

Een ding moge duidelijk zijn: de tijd dat je helemaal zonder beveiliging met een Mac het internet op kunt, is wel voorbij. Apple heeft zelf al een hoop beveiligingsmechanismen in macOS gebouwd, zoals een firewall, de functie Gatekeeper en een superbasale antivirus die de bekendste Mac-malware kan herkennen. Het is sowieso een goed idee om deze functies allemaal te activeren en te gebruiken. Als je net wat extra beveiliging nodig hebt, is er de Mac Premium Bundle X9 van Intego die we hier bespreken.

Intego X9

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Intego is gemaakt voor Mac

Het meerendeel van de antivirus-programma’s wordt voor verschillende besturingssystemen uitgebracht. Sophos en Kaspersky hebben bijvoorbeeld versies voor Windows en Mac, waarbij de hoofdfocus vooral op de Windows-versie ligt. Dat is bij Intego anders: het bedrijf maakt sinds zijn oprichting in 1997 alleen maar beveiligingsproducten voor Macs en andere Apple-producten.

Dat valt meteen op bij het gebruik van de Mac Premium Bundle X9. Dit programma, bestaande uit vijf losse onderdelen, is perfect aangepast aan macOS. Waar je bij andere programma’s duidelijk te Windows-afkomst ziet, voelt de Mac antivirus van Intego aan als echt Mac-programma. Mooi, hier houden we van.

VirusBarrier: de antivirus-app voor Mac

Zoals gezegd bestaat Intego Mac Premium Bundle X9 uit vijf verschillende programma-onderdelen. Het belangrijkste is wel VirusBarrier, dat je voor virussen, malware en spyware beschermt. Hoewel Intego geen superbekende naam in de antivirus-wereld is, scoort het toch bijzonder goed wat de herkenning van virussen betreft – zie de test van het gerenommeerde AV-Test. Ook op het gebied van gebruiksvriendelijkheid gaat Intego ervandoor met de topscore.

Extra onderdelen van Intego Mac Premium Bundle X9

NetBarrier is het tweede onderdeel en volgens ons minstens zo belangrijk als het antivirus. In vergelijking met de ingebouwde firewall van macOS heeft NetBarrier veel meer functies. Niet alleen om binnenkomende aanvragen van internet (of aanvallen) te blokkeren, maar ook om te voorkomen dat programma’s op je Mac ongevraagd contact naar buiten mogen zoeken. Een programma voor ouderlijk toezicht (ContentBarrier), een opschoonprogramma (Mac Washing Machine) en een back-upprogramma (Personal Backup) maken het pakket compleet. Niet allemaal per se nodig, maar wel mooi om te hebben.

Vooral Personal Backup biedt veel meer mogelijkheden dan de ingebouwde back-upvoorzieningen van macOS. Zo maak je ermee back-ups waarmee je vervolgens je Mac kunt opstarten, en bewaar je een back-up op een tweede Mac in plaats van een externe harde schijf. Ten slotte kun je precies aangeven wanneer back-ups op een dag gemaakt moeten worden.

Overigens: wil je alleen VirusBarrier en NetBarrier, zonder de hiervoor genoemde aanvullende programma’s, dan haal je Intego’s Mac Internet Security X9. Dat is goedkoper ($ 49,99) dan het complete pakket.

Antivirus Phishing?

Intego Mac Premium Bundle X9 herkent dus alle virussen, houdt je internetverkeer in de gaten, is perfect aangepast aan macOS én beschikt over een hoop aanvullende mogelijkheden. Als we dan mogen mopperen over iets, dan is dat wel de beveiliging tegen phishing. In plaats van een eigen controlemechanisme te hebben, checkt Intego alleen of de ingebouwde bescherming van Safari (of Chrome) actief is. Nu vertrouwen we die bescherming ook wel, maar hier zien we voor Intego nog potentieel voor verbetering, bijvoorbeeld met een Safari-extensie.

Ook een antivirus voor iPhone

Intego Mac Premium Bundle X9 herkent dus alle virussen, houdt je internetverkeer in de gaten, is perfect aangepast aan macOS én beschikt over een hoop aanvullende mogelijkheden.

En je iPhone dan? Daarop wordt antivirus steeds belangrijker, door de komst van alternatieve appwinkels en losse apps van derden. Maar de beveiligingsapps die op de iPhone beschikbaar zijn, kunnen echt geen virussen herkennen. Daarom vliegt Intego dit helemaal anders aan. Zodra jij je iPhone (of iPad) aansluit op de computer, wordt die op virussen gecheckt. Mocht er dan toch om een of andere reden iets op je iPhone terecht zijn gekomen, dan weet je dat met Intego dus wel. En als je Windows op je Mac hebt, dan is er zelfs daar een versie voor.

In een notendop

Net als veel andere antivirus-programma’s maakt Intego gebruik van een abonnementsmodel. Eén jaar kost $ 84,99 – dat komt overeen met de prijzen van andere merken. Daar krijg je dan wel een antivirus dat perfect aan macOS is aangepast. Via de volgende link kun ja Intego Mac Premium Bundle X9 aanschaffen, bij ons zelfs met extra korting zodat je maar op $ 39,99 uitkomt.

Wil je Intego Mac Premium Bundle X9 eerst nog uitproberen? Er is ook een gratis trial waarbij je 14 dagen gebruikmaakt van alle functies, zonder beperkingen.

Pluspunten

  • Perfect aangepast aan macOS
  • Uitstekende virus-herkenning
  • Veel aanvullende mogelijkheden
  • iPhone-ondersteuning

Minpunten

  • Phishing-beveiliging zou beter kunnen
  • Lichte impact op de prestaties