Terug naar Intego Mac Premium Bundle X9: het perfecte antivirus voor macOS
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Intego Mac Premium Bundle X9: het perfecte antivirus voor macOS

Door Sven Lamers27 november 2020 11:004 min. leestijd3

Update: Intego heeft zonet een Black Friday-deal aangekondigd. Je koopt het antiviruspakket hiermee met een korting tot 60%. Dus als je nog aan het twijfelen was, grijp nu je kans voor een mooie aanbieding.

Een ding moge duidelijk zijn: de tijd dat je helemaal zonder beveiliging met een Mac het internet op kunt, is wel voorbij. Apple heeft zelf al een hoop beveiligingsmechanismen in macOS gebouwd, zoals een firewall, de functie Gatekeeper en een superbasale antivirus die de bekendste Mac-malware kan herkennen. Het is sowieso een goed idee om deze functies allemaal te activeren en te gebruiken, maar daarnaast is het ook zinvol om op zoek te gaan naar aanvullende antivirus-programma’s, zoals de Mac Premium Bundle X9 van Intego die we hier bespreken.

Intego Mac Premium Bundle X9 3

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Gemaakt voor Mac

Het meerendeel van de antivirus-programma’s wordt voor verschillende besturingssystemen uitgebracht. Sophos en Kaspersky hebben bijvoorbeeld versies voor Windows en Mac, waarbij de hoofdfocus vooral op de Windows-versie ligt. Dat is bij Intego anders: het bedrijf maakt sinds zijn oprichting in 1997 alleen maar beveiligingsproducten voor Macs en andere Apple-producten.

Dat valt meteen op bij het gebruik van de Mac Premium Bundle X9. Dit programma, bestaande uit vijf losse onderdelen, is perfect aangepast aan macOS. Waar je bij andere programma’s duidelijk te Windows-afkomst ziet, voelt de antivirus van Intego aan als echt Mac-programma. Mooi, hier houden we van.

VirusBarrier

Zoals gezegd bestaat Intego Mac Premium Bundle X9 uit vijf verschillende programma-onderdelen. Het belangrijkste is wel VirusBarrier, dat je voor virussen, malware en spyware beschermt. Hoewel Intego geen superbekende naam in de antivirus-wereld is, scoort het toch bijzonder goed wat de herkenning van virussen betreft – zie de test van het gerenommeerde AV-Test. Ook op het gebied van gebruiksvriendelijkheid gaat Intego ervandoor met de topscore. Wel maakt VirusBarrier het opstarten van programma’s iets trager, maar dat probleem hebben andere apps ook. Het bedrijf heeft echter al aangekondigd dat er binnenkort een veel snellere virusscanner eraan komt. Deze wordt onderdeel van een gratis update.

Intego Mac Premium Bundle X9 1

Extra onderdelen

NetBarrier is het tweede onderdeel en volgens ons minstens zo belangrijk als het antivirus. In vergelijking met de ingebouwde firewall van macOS heeft NetBarrier veel meer functies. Niet alleen om binnenkomende aanvragen van internet (of aanvallen) te blokkeren, maar ook om te voorkomen dat programma’s op je Mac ongevraagd contact naar buiten mogen zoeken. Een programma voor ouderlijk toezicht (ContentBarrier), een opschoonprogramma (Mac Washing Machine) en een back-upprogramma (Personal Backup) maken het pakket compleet. Allemaal niet per se nodig, maar wel mooi om te hebben.

Vooral Personal Backup biedt veel meer mogelijkheden dan de ingebouwde back-upvoorzieningen van macOS. Zo maak je ermee back-ups waarmee je vervolgens je Mac kunt opstarten en bewaar je een back-up op een tweede Mac in plaats van een externe harde schijf. Ten slotte kun je precies aangeven wanneer back-ups op een dag gemaakt moeten worden.

Overigens: wil je alleen VirusBarrier en NetBarrier, zonder de hiervoor genoemde aanvullende programma’s, dan haal je Intego’s Mac Internet Security X9. Dat is goedkoper (€ 39,99) dan het complete pakket.

Phishing?

Intego Mac Premium Bundle X9 herkent dus alle virussen, houdt je internetverkeer in de gaten, is perfect aangepast aan macOS én beschikt over een hoop aanvullende mogelijkheden. Als we dan mogen mopperen over iets, dan is dat wel de beveiliging tegen phishing. In plaats van een eigen controlemechanisme te hebben, checkt Intego alleen of de ingebouwde bescherming van Safari (of Chrome) actief is. Nu vertrouwen we die bescherming ook wel, maar hier zien we voor Intego nog potentieel voor verbetering, bijvoorbeeld met een Safari-extensie.

Prijs en conclusie

Net als veel andere antivirus-programma’s maakt Intego gebruik van een abonnementsmodel. Eén jaar kost € 59,99 – dat komt overeen met de prijzen van andere merken. Daar krijg je dan wel een antivirus dat perfect aan macOS is aangepast. Via de volgende link kun ja Intego Mac Premium Bundle X9 aanschaffen, zelfs met een beetje extra korting.

Wil je Intego Mac Premium Bundle X9 eerst nog uitproberen? Met de gratis trial maak je dertig dagen gebruik van alle functies, zonder beperkingen.

Plus
  • Perfect aangepast aan macOS
  • Uitstekende virus-herkenning
  • Veel aanvullende mogelijkheden
Min
  • Phishing-beveiliging zou beter kunnen
  • Lichte impact op de prestaties
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Christian Himpe
Lezer
Christian Himpe

Sorry Sven maar ik heb Bitdefender Total voor MacOs en ben daar heel content mee. Ik weet zeker dat hij even goed is zoniet beter is dan Intego. Heb je deze al getest ?.

aaae
Lezer
aaae

Bitdefender is een zeer goede antivirus, maar we vinden Intego veel waar voor uw geld, nu met 60% korting, slechts 19 $

dean
Lezer
dean

great deal!