Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iTip: Zo zie je live hoe druk het is op Schiphol met Google Maps

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Verwachte drukte Schiphol in Google maps

Dat het druk is op Schiphol de laatste maanden, kan je niet ontgaan zijn. Vakantiegangers en reizigers konden niet bepaald rustig op pad gaan. En nu begint de zomervakantie in zicht te komen, en komt zwarte zaterdag eraan. Waarschijnlijk blijft het de komende weken dus behoorlijk hectisch op de luchthaven. Hoe hectisch? Dat kun je live checken in Google Maps.

Lees verder na de advertentie

Verwachte drukte Schiphol: check met Google Maps

Google Maps weet bijna alles. Niet alleen de routebeschrijvingen naar Schiphol (of naar andere hotspots en trekpleisters), het weet zelfs hoe druk het daar op een bepaald moment van de dag is. Stel, je vliegt vandaag vanaf Schiphol en wilt weten of het misschien verstandig is om iets eerder van huis te vertrekken. Google weet raad!

Hoe druk is het?

  • Open de app Google Maps.
  • Zoek naar ‘Schiphol Airport’.
  • Sleep het resultaat omhoog.

kooptip

Onder ‘populaire tijden’ zie je hoe druk het gedurende de dag is op Schiphol. De blauwe balken geven een indicatie van wat je kunt verwachten. Dit is gebaseerd op historische bezoeken aan deze plaats. En de roze balk laat je zien hoe druk het nu op dit moment daadwerkelijk is, vergeleken met wat er verwacht werd.

Als je horizontaal over het scherm veegt, zie je trouwens ook nog de verwachtingen voor de hele week. Zo kun je je goed voorbereiden op je reis – een beetje dan!

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!