Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple CarPlay draadloos: met deze dongle knip je het draadje door

Auteur: Sven Lamers
1 reacties

Heb je CarPlay in je auto met een ouderwets kabeltje? Met een CarPlay dongle maak je je Apple CarPlay draadloos, en daar heb je de Buddi Bluetooth CarPlay Adapter voor.

Lees verder na de advertentie

CarPlay dongle: maak je Apple CarPlay draadloos

Heb je CarPlay in je auto, dan weet je hoe handig het is om al je iOS-apps met de bekende interface in de auto te hebben. Maar nog handiger wordt het als je CarPlay ook draadloos werkt met een CarPlay dongle, en daar heb je de Buddi Bluetooth CarPlay Adapter (van een Nederlands bedrijf) voor. Wij hebben hem getest!

CarPlay in auto’s – bedraad of draadloos?

kooptip

Toen CarPlay in 2014 geïntroduceerd werd, waren er nog maar weinig auto’s die de functie ondersteunden. Inmiddels is deze slimme manier om je iPhone in de auto te gebruiken echter doorgesijpeld naar bijna alle modellen, zoals de Hyundai Ioniq. En mocht een auto het niet standaard al hebben, dan zit het wel in de optielijst (of is het er als betaald abonnement).

Wat daarentegen nog niet standaard is, is draadloze CarPlay. Bij de meeste modellen moet je je iPhone nog met een kabel verbinden met de autoradio. Pas daarna neemt je iPhone het scherm over. Handig als je met je telefoon navigeert en hem ook wilt opladen, omslachtig als je gewoon even een halfuurtje naar je werk rijdt en je muziek wil bedienen. Daarom had Apple een paar jaar na de eerste introductie al een draadloze variant van CarPlay bedacht. Maar zoals gezegd, dat hebben bij lange niet alle auto’s van tegenwoordig en achteraf je autoradio vervangen is vaak geen optie. Dat het gemakkelijker kan, laat de draadloze CarPlay dongle Buddi zien.

Buddi maakt je CarPlay draadloos

De installatie van de Buddi is zo gepiept. Je doet gewoon alsof Buddi de telefoon is die je voor CarPlay wilt gebruiken. Oftewel, je verbindt hem via usb met je auto. Dat kan zowel via het oudere usb-a of usb-c, al naargelang wat voor aansluiting je auto heeft. Vervolgens verschijnt er op het scherm van je autoradio een koppelingsverzoek via bluetooth.

Via de ‘Instellingen>Bluetooth’ op je iPhone maak je verbinding met het apparaat dat op het scherm getoond wordt. Direct daarna krijg je op je iPhone de vraag of je CarPlay wilt gebruiken met de CarPlay dongle waar je net verbinding hebt gemaakt. Dat bevestig je, en direct verschijnt het CarPlay-scherm op je autoradio. Zonder kabel, uiteraard. Nu alleen nog de Buddi-adapter netjes wegwerken en je hebt er geen omkijken meer naar. Voor dat laatste zit er zelfs nog een stukje dubbelzijdig tape in de doos.

Zoals gezegd is de installatie super gemakkelijk. Kom je er onverwacht toch niet uit, dan bekijk je onderstaande uitlegvideo.

Werkt met alle CarPlay-radio’s

Nu nog het belangrijkste: de Buddi-adapter werkt gewoon met alle auto’s die ook CarPlay ondersteunen. Geen gezoek naar model- of versienummers, als je auto CarPlay heeft, dan werkt die met Buddi. Kortom, de Buddi Bluetooth CarPlay Adapter is een de beste optie voor iedereen die zijn CarPlay draadloos wil maken. En wil je een nog betere variant? Dan is er ook nog de Buddi Play 2!

Pluspunten

  • Gemakkelijke configuratie
  • Werkt altijd (als je auto CarPlay heeft)

Minpunten

  • Het kastje zelf voelt een beetje goedkoop aan