Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Dit zijn de 5 nuttigste AirPods-tips (volgens Apple)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPods tips van Apple

Ben je klaar om het maximale uit je AirPods te halen? Apple heeft onlangs enkele van de handigste tips gedeeld voor het gebruik van deze populaire oordopjes. In dit artikel verkennen we de door Apple aanbevolen AirPods-tips. Ken jij ze al allemaal?

Lees verder na de advertentie

Voor meer toffe Apple-tips meld je je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

AirPods tips à la Apple

In een YouTube video op het Apple Support-kanaal deelde Apple recent vijf handige AirPods-tips die absoluut de moeite waard zijn. Want de AirPods zijn nog zo veel meer dan simpele oordopjes om mee naar muziek te luisteren. Dit zijn alle trucjes die Apple je aanraadt – Apple’s complete video bekijk je helemaal onderaan in dit artikel.

kooptip

1) Deel audio via AirPods

AirPods audio delen

Wat is er leuker dan naar muziek luisteren? Samen naar muziek luisteren! Audio delen kan met andere AirPods, maar ook met Beats-oortjes. Verbind je AirPods met je iPhone (of iPad). Vervolgens tik je op de ‘AirPlay’-knop in het bedieningspaneel (dit is de knop met het koptelefoontje). Kies daarna voor de optie ‘Deel audio’ om te beginnen. De ander moet de geopende case met AirPods in de buurt houden en de silent disco kan beginnen.

2) Geef je AirPods een andere naam

Geef AirPods een andere naam

Je kunt je AirPods altijd een andere naam geven. Stop ze in je oren, en tik in de Instellingen op de naam van je AirPods. Bovenaan staat de naam en die kun je aanpassen. Je kunt zelfs emoji’s gebruiken. En als je dan toch bezig bent, verander dan ook even de naam van je iPhone.

3) Gebruik je AirPods als gehoorapparaat

AirPods live luisteren

Bij Live luisteren fungeert je iPhone als microfoon: die vangt geluid op en stuurt dat door naar je AirPods. Dat kan fijn zijn in een rumoerige omgeving, of als je een eindje bij je gesprekspartner vandaan zit. Apple legt uit dat je de ‘Hoor’-knop moet toevoegen aan het Bedieningspaneel. Als je erop tikt, kun je Live luisteren activeren.

4) Luister naar rustgevende achtergrondgeluiden

AirPods achtergrondgeluiden

Als je bij tip 3 de Hoor-knop hebt toegevoegd aan je Bedieningspaneel, ontgrendel je daarmee nog een toffe functie: achtergrondgeluiden. Hiermee luister je naar rustgevende geluiden als regen, stromend water en ruis. Fijn als het even druk in je hoofd is, of als je probeert om in slaap te komen.

5) Meldingen aankondigen

AirPods meldingen aankondigen

Weten wat voor melding eraan komt zonder daarvoor op het scherm van je iPhone te hoeven spieken? Dat kan! Laat gewoon Siri vertellen wie er bijvoorbeeld een berichtje stuurt en wat erin staat. Hiervoor ga je naar ‘Instellingen>Meldingen>Kondig Meldingen aan’. Zet de schuif bij ‘Koptelefoon’ aan.