Terug naar iPhone batterij sneller leeg? 10 tips voor een langere accuduur
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iPhone batterij sneller leeg? 10 tips voor een langere accuduur

Door Koen van Ekeren20 december 2019 09:535 min. leestijd3

Het is zo zeker als het amen in de kerk: wanneer je je iPhone een tijdje hebt, raakt de iPhone batterij sneller leeg. Dit heeft onder meer te maken met de capaciteit van de accu, die in de loop van de tijd afneemt. Maar voor een groot deel heb je de accuduur van je iPhone in eigen hand, aangezien veel afhangt van hoe je je iPhone hebt ingesteld. Met deze tips haal je het maximale uit je accu van je iPhone.

iPhone batterij sneller leeg

Met de onderstaande tips verleng je de batterijduur van je iPhone. Wil je niet 10, maar 31 tips zodat de iPhone-batterij het langer volhoudt? Haal dan snel iCreate 114 in huis! De uitgave is nu verkrijgbaar in de winkels én te bestellen in de webshop:

iCreate 114
iCreate 114
iPhone snel leeg? 31 tips!

1. Ververs niet op de achtergrond

accuduur iPhone

Veel van je apps verversen zich op de achtergrond. Soms handig, want zo kan een mail-app e-mails ophalen en een podcast-app alvast wat afleveringen downloaden. Er zijn ongetwijfeld ook apps die je zelden of nooit gebruikt, maar die op deze manier ook van je batterij snoepen. Voorkom dit door naar ‘Instellingen> Algemeen>Ververs op achtergrond’ te gaan. Bij apps die je zelden gebruikt, zet je de schakelaar op grijs. Via ‘Instellingen>Batterij’ zie je per app of hij op de achtergrond actief is geweest.

2. Deel niet met alle apps je locatie

iPhone batterijduur

Bij een weer-app als Buienradar kan het handig zijn als die je locatie weet, dat geldt ook voor een navigatie-app als Waze. Maar Instagram? Naast een kleine inbreuk op je privacy is het een aanslag op je batterij. Ga in ‘Instellingen’ naar ‘Privacy> Locatie-voorzieningen’ en controleer per app of het echt nodig is dat die altijd weet waar je uithangt.

3. Locatievoorzieningen in systeemfuncties

iPhone batterijduur

Naast de apps die op je iPhone zijn geïnstalleerd, gebruikt het besturingssysteem je locatie ook voor allerlei ingebouwde functies. Je kunt dit uitschakelen bij ‘Locatievoorzieningen> Systeem’. Het is verstandig om niet alle functies op grijs te zetten, maar een paar kun je gerust uitschakelen, zoals ‘Locatiegebonden Apple Ads’ en de vier schakelaars onder ‘Productverbetering’.

4. Zo min mogelijk mobiele data

iPhone batterijduur

Als je geen wifi-verbinding hebt, slokken apps ongemerkt wat van je data op. Niet alleen ongunstig voor je bundel, maar ook voor de batterij. Schakel mobiele data dus uit voor apps waarbij het toch niet nodig is dat ze buitenshuis toegang hebben tot internet. Dit doe je via ‘Instellingen>Mobiel netwerk’.

5. Activeer de donkere modus

iPhone batterij snel leeg

Heb je een iPhone X, XS (Max) of 11 Pro (Max)? Dan is er een nieuwe manier om de batterijduur te verlengen: schakel de donkere modus in. Deze iPhones hebben namelijk een oled-scherm en een groot voordeel daarvan is dat de pixels individueel aan- en uitgezet kunnen worden. Wanneer het scherm zwarte kleuren weergeeft, hoeven de pixels niets te doen: ze blijven inactief. En dat is gunstig voor de batterij. Met de donkere modus kan de batterij dus langer mee; volgens recent onderzoek bespaar je hiermee zo’n dertig procent accu. Bij een iPhone met lcd-scherm heeft dit helaas geen zin; de achtergrond-verlichting staat op alle plekken aan wanneer het scherm is ingeschakeld.

6. Een zwarte achtergrond

iPhone batterij snel leeg

Nog een tip voor wie een iPhone met oled-scherm heeft: gebruik een pikzwarte achtergrond. Elke keer wanneer je je iPhone wakker schudt, hoeven er bij het toegangsscherm maar een paar pixels te worden geactiveerd. En ook het startscherm laat dan veel zwart zien, waardoor het display minder licht produceert. Belangrijk is dat de achtergrond zwarter dan zwart is. Zo’n achtergrond heeft Apple voor je klaargezet. Open ‘Instellingen> Achtergrond>Kies een nieuwe achtergrond’ en tik boven op ‘Stilstaand’. Scrol naar beneden en tik op de zwarte achtergrond, helemaal beneden. Kies voor ‘Stel in>Beide’ en je bespaart véél batterij.

7. Géén dynamische achtergrond

iPhone batterij snel leeg

Die dynamische en Live-achtergronden zien er fancy uit, maar ze zorgen ook dat de processor meer wordt belast, wat invloed heeft op de batterij. Kies daarom bij ‘Instellingen> Achtergrond>Kies een nieuwe achtergrond’ voor ‘Stilstaand’ als de iPhone batterij sneller leeg is dan je lief is.

8. Zet persoonlijke hotspot uit

iPhone batterij snel leeg

Met Persoonlijke hotspot internet je via je Mac of iPad met de databundel van je iPhone. Wanneer je de functie niet gebruikt, ontlast je de accu door hem uit te zetten. Open de Instellingen-app, tik op ‘Persoonlijke hotspot’ en verzeker je ervan dat de bovenste schakelaar uit staat.

9. Laat je iPhone niet trillen

iPhone batterij sneller leeg

Veel mensen kiezen ervoor om hun iPhone te laten trillen als iemand belt of appt. De mensen om je heen zullen je dankbaar zijn, maar dat geldt niet voor de accu van je iPhone. Zo’n trilling wordt opgewekt door een motortje in de iPhone en dat kost meer energie dan een geluidje door de speaker. Om te voorkomen dat je iPhone trilt, open je ‘Instellingen>Horen en voelen’ en zet je de schakelaars achter ‘Trillen bij belsignaal’ en ‘Trillen bij geluid uit’ uit.

10. Verminder beweging

iPhone batterij sneller leeg

iOS zit vol met korte animaties. Je ziet ze bijvoorbeeld wanneer je een app opstart of afsluit. Je kunt dit soort effecten uitzetten. iOS wordt er niet fraaier op, maar het scheelt wel batterij. Dit doe in ‘Instellingen>Toegankelijkheid> Beweging’, waar je ‘Verminder beweging’ activeert. Nog een voordeel: je iPhone voelt ineens sneller aan.

Haal snel iCreate 114 in huis voor veel meer van dit soort handige batterij-tips.!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Nyfallio
Lezer
Nyfallio

Tip 11: zet je telefoon uit. Gaat ie langer mee.
Niveau van niks dit natuurlijk. En als iedereen die locatie opties uit zet dan blijft Apple Maps kut.

Mercan
Lezer
Mercan

Mijn batterij gaat super snel leeg sinds de laatste update ios 13.3.1 voor het slapen gaan had ik nog 40% ik werd wakker zonder iets te doen en had nog maar 16%. Net had ik 24% ik ging even tandenpoetsen om naar bed te gaan ik kijk naar m’n iphone ennu nog maar 8%.

Hoe kan mijn telefoon zoveel batterij verbruiken zonder actief gebruik?? En nee mn batterij is niet verouderd want in de prestaties staat nog steeds voldoende procenten.

Super irritant want moet verplicht mijn iphone elke dag opladen nu en ik kan niet meer vertrouwen op de batterijduur…

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Dat had ik zelf ook. Volgens de instellingen werkte mijn batterij nog als een zonnetje. Nou, niet dus. Ik heb er dus toch een andere batterij in laten zetten en nu werkt alles weer zoals het hoort.