Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPad Air 2024 krijgt toch kleinere display-upgrade dan verwacht

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPad Air 2024 display

Het display van de iPad Air 2024 zou een flinke upgrade krijgen ten opzichte van zijn voorgangers, maar daar is nu geen sprake meer van.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de nieuwe iPads? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPad Air 2024 display

Als we de geruchten mogen geloven, gaat de iPad Air 2024 wat flinke upgrades tegemoet. Zo maakt hij de overstap van een M1- naar M2-chip, en wordt de selfiecamera verticaal opgesteld. De grootste wijziging zien we terug in het formaat: de iPad Air komt er voor het eerst niet in één, maar twee versies. Zo komt er als gewoonlijk weer een 11 inch versie, maar ook een van 12,9 inch. Daardoor kun je voor het eerst een grote iPad kopen zonder de prijs van een Pro-model te betalen.

kooptip

Naast het extra schermformaat zou er nóg een upgrade naar het display komen. Apple-analist Ross Young beweerde een week geleden namelijk dat het 12,9-inch model een miniLED-scherm zou krijgen. Met als voornaamste voordelen: een verbeterd contrast, helderdere beelden, diepere zwarttinten en ondersteuning voor HDR-beelden. Maar in een nieuw bericht op X neemt Young zijn woorden nu terug, want volgens zijn bronnen krijgt de iPad Air toch geen miniLED. Althans, nog niet.

Mysterieuze iPad

De eerstvolgende iPad Air 2024 krijgt geen miniLED, maar de volgende wel. Young schrijft namelijk dat Apple nog een Air-tablet in de maak heeft, die in het vierde kwartaal van 2024 in de winkels moet liggen. Dit model krijgt de verbeterde schermtechniek dus wel, al gaat het nog steeds alleen om de versie van 12,9 inch.

Het blijft nog onduidelijk wat deze iPad dan verder onderscheidt van het eerstvolgende model. Een mogelijkheid is dat de verschillen niet verder gaan dan de schermtechniek, en dat Apple beide modellen blijft verkopen. Op die manier kunnen kopers dan kiezen of ze de meerprijs van een iPad met miniLED willen betalen, of gewoon een grote iPad met het ‘gebruikelijke’ display willen.

Release?

Het duurt niet meer lang tot de eerste nieuwe iPad Air 2024 in de winkels ligt. Hij wordt waarschijnlijk begin mei aangekondigd, dan vindt het eerste Apple-event van het 2024 plaats. Maar er is meer, want naar verwachting zal Apple die dag ook een nieuwe iPad Pro 2024 aankondigen. Plus een reeks iPad-accessoires, zoals een nieuw Magic Keyboard en de Apple Pencil 3. Hier hebben we alle verwachtingen voor het Apple-event voor je op een rij gezet.

Wil je op de hoogte worden gebracht zodra Apple hun nieuwe producten aankondigt? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!