Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple Watch X wordt véél dunner dan alle voorgaande modellen

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Watch X

De Apple Watch X, het nieuwe model dat dit jaar uitkomt, wordt waarschijnlijk een stuk dunner dan zijn voorgangers. En dat komt door één nieuw onderdeeltje!

Lees verder na de advertentie

Apple Watch X wordt dunner

De Apple Watch krijgt dit jaar een flinke upgrade. Om te vieren dat het horloge tien jaar geleden werd aangekondigd, komt Apple met de ‘Watch X’. Eerdere geruchten spraken al over een totaal vernieuwd design, en nu is er weer wat meer bekend over het slimme horloge.

Volg het laatste nieuws rondom de Apple Watch X:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

Techblog Digitimes meldt dat de Watch een vernieuwd moederbord krijgt van resin coated copper (RCC). Dit bord is een stuk dunner dan voorheen, waardoor de gehele Watch een stuk dunner kan worden. Bovendien is het productieproces gemakkelijker – al ga je dat waarschijnlijk niet merken aan de prijs van de Watch.

Overigens is er ook een mogelijkheid dat Apple de extra ruimte door het dunnere moederbord op een andere manier wil benutten. Denk bijvoorbeeld aan extra sensoren of een grotere accu – al wijzen de geruchten over het nieuwe ontwerp eerder naar een dunner chassis.

Nieuwe naam?

Er is ook nog een nieuwtje over de naam van de Watch. Zoals gezegd gaat het om de Apple Watch X. Dat betekent dat Apple voor het eerst sinds 2016 de term de term ‘Series’ helemaal loslaat – het meest recente model heet nu Apple Watch Series 9. Waarschijnlijk is de naamswijziging omdat de Xbox Series X al bestaat, en omdat de afkorting ‘SX’ wat ongelukkig is. Het kan ook zijn dat Apple gewoon de boel gelijk wil trekken met de Ultra en SE, die ook al geen ‘Series’ achter hun naam hebben.

Apple Watch X dunner

De Apple Watch X wordt in september onthuld tijdens een Apple-event, samen met de iPhone 16. Daarvoor verwachten we nog heel wat andere aankondigingen, waaronder tijdens het Apple-event in mei 2024 en de WWDC24.

Bron afbeeldingen: @concept_central op X