Terug naar 4 tips voor meer veiligheid op internet
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

4 tips voor meer veiligheid op internet

Door Sven Lamers10 januari 2020 09:073 min. leestijd0

Je hoort het vaak, het internet is niet veilig. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die met internetcriminelen te maken heeft gehad. Het is dus belangrijk om zo veilig mogelijk te surfen. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je er voor dat je niet genept wordt door phishingsmails, je wachtwoorden worden onderschept of al je bestanden worden ingezien door mensen die daar baat bij hebben? Lees hieronder 4 tips om zo veilig mogelijk het internet te gebruiken

iCreate 115
iCreate 115
Deze 53 geniale Apple trucs ken je nog niet

VeiligheidSchaf een VPN aan

Een Virtual Private Network, een VPN, is een beveiligde verbinding tussen jouw device en het internet. Alle data die jij verstuurt naar het internet wordt beveiligd door een VPN. Zo ben je er van verzekerd dat jouw gegevens niet kunnen worden onderschept door belanghebbende. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je op vakantie bent en gebruik maakt van een openbare wifi-hotspot. Doordat deze wifi openbaar is, zitten er vaak vele mensen op. Het is voor hackers daardoor gemakkelijk om jouw (bedrijfs)gegevens te onderscheppen. ExpressVPN is een VPN die bekend staat om zijn hoge kwaliteit en gebruiksgemak. ExpressVPN bezit dan ook meer dan 3000 servers in 94 landen, handig voor als je op vakantie gaat en veel gebruik wilt maken van wifi. Lees online meer uitleg over VPN.

Update je software regelmatig

Internetcriminelen maken gebruik van lekken in software om zo in jouw apparaat in te dringen. Door iOS en macOS up-to-date te houden, zorg je ervoor dat je apparaat beter beveiligd is. De lekken die zitten alleen in oudere software-versies. In deze versies kun je gemakkelijk virussen op je computer krijgen door het onbewust klikken op een link waar een virus achter zit. Het zijn niet alleen links, maar ook bijlages die virussen kunnen bezitten. Het is handig om op je iPhone en Mac in te stellen dat er automatisch updates worden uitgevoerd om zo altijd verzekerd te zijn dat je apparaat veilig is.

iOS 13.2 update

Maak gebruik van sterke wachtwoorden

Iets wat nog steeds veel mensen onderschatten is het gebruik van sterke wachtwoorden. Internetcriminelen proberen altijd wachtwoorden te onderscheppen. Hiermee kunnen zij vanuit jou betalingen doen, mails versturen, etc. Vooral het wachtwoord van je mail is belangrijk. Wanneer internetcriminelen het wachtwoord van je mail kennen, hebben ze vaak ook toegang tot andere wachtwoorden. Het is belangrijk dus om regelmatig je wachtwoord daar te veranderen en alleen sterke wachtwoorden te gebruiken. Om je accounts extra te beveiligen is het handig om een tweestaps-verificatie te gebruiken. Hierdoor moet je naast je wachtwoord ook een code invoeren die je op een tweede apparaat ontvangt. Zo is je account nog steeds veilig wanneer deze in onveilige handen komt.

Extra alert met internetbankieren

Het is extra belangrijk om op te letten met je internetbankieren. Je inloggegevens daar houd je altijd voor jezelf. Het is dus belangrijk om mensen online niet zomaar te vertrouwen met jouw bankgegevens. Betaal ook niet zomaar via gestuurde links. Vaak zitten achter deze nep linkjes manieren om achter jouw gegevens te komen. Hierdoor kan jouw rekening eenvoudig leeg worden gehaald.

Dit artikel is een samenwerking met VPN-check.nl.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar