Terug naar Wozniak ziet nieuwe koptelefoon-aansluiting iPhone 7 niet zitten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wozniak ziet nieuwe koptelefoon-aansluiting iPhone 7 niet zitten

Door Redactie iCreate25 augustus 2016 09:162 min. leestijd0

Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, is tegenstander van het idee dat op de nieuwe iPhone een nieuwe koptelefoon-aansluiting komt. ‘Daar gaan een hoop mensen om schelden.’ Apple zou van plan zijn om de 3,5 mm-koptelefoonpoort te schrappen: audio beluister je voortaan draadloos of via de Lightning-poort.

Wozniak

Tien jaar nadat Wozniak met Steve Jobs in de jaren 70 Apple oprichtte, vertrok hij bij het bedrijf. Nog steeds geeft Wozniak adviezen aan Apple. Soms direct maar ook regelmatig via de media, zoals nu in een vraaggesprek aan The Australian Financial Review.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

’Bluetooth klinkt zo vlak’

De geruchten dat de nieuwe iPhone 7, die volgende maand gepresenteerd gaat worden, het moet stellen met een nieuwe ingang, zorgen voor veel controverse. Het gaat betekenen dat je een nieuwe koptelefoon moet aanschaffen of verder kan met je bluetooth koptelefoon. In het beste geval levert Apple er een adapter bij zodat je je oude bedrade koptelefoon nog kunt blijven gebruiken.

iPhone 7 concept

‘Bluetooth gebruik ik niet. Ik ben niet gek op draadloos’, meent Wozniak. ‘Ik heb auto’s waar ik in moet pluggen om muziek te luisteren of bluetooth moet gebruiken. Dat laatste doe ik liever niet. Bluetooth klinkt zo vlak in vergelijking met wanneer in gewoon inplug.’ Veel liever had Wozniak gezien dat de iPhone 7 uitgerust zou worden met een usb-c-poort: ‘Ik denk dat usb-c de toekomst is’.

Dan maar een adapter voor de iPhone 7

‘Ik heb nu op maat gemaakte oortjes. Die zitten verschrikkelijk comfortabel. Ik kan ermee slapen en alles’, antwoord Wozniak op de vraag wat hij nu gebruikt. ‘En deze komen alleen uit met het formaat plug dat nu in iPhone past. Dus ik moet dan aan de adapter.’

‘Als er nu een bluetooth 2 komt met een hogere bandbreedte en betere kwaliteit, zodat het begint te klinken als échte muziek, dan zou ik het gebruiken. We zien wel. Apple is goed in de toekomst tegemoet gaan en dan volg ik wel’, sluit Wozniak af.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar