Terug naar WhatsApp werkt niet meer op oude iPhones
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WhatsApp werkt niet meer op oude iPhones

Door Laura Grootaarts3 januari 2017 10:022 min. leestijd1

Heb je een heel oude iPhone? Dan heb je het misschien al gemerkt: WhatsApp werkt er niet meer op. Met oude iPhone bedoelen we overigens ook echt stokoud: het gaat om de iPhone 3GS – die dateert uit 2009. En heb je een iPhone 4, 4s of 5? Zorg er dan voor dat je in ieder geval iOS 7 geïnstalleerd hebt. WhatsApp ondersteunt iOS 6 namelijk niet meer.

WhatsApp

Eerder al aangekondigd

Dat WhatsApp stopt met het ondersteunen van de oude toestellen, komt overigens niet als donderslag bij heldere hemel. WhatsApp kondigde de verandering al bijna een jaar geleden aan op zijn blog. Ook op een aantal andere smartphones werkt de berichtendienst niet meer. De aankondiging zorgde destijds voor veel klachten en in sommige gevallen heeft dat geholpen: WhatsApp heeft besloten om een aantal toestellen toch nog iets langer te blijven ondersteunen, en wel tot 30 juni van dit jaar. iPhone-bezitters hebben pech: daar heeft WhatsApp toch echt de stekker uit getrokken. Dat geldt ook voor Android 2.1 en Android 2.2 en Windows Phone 7.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

WhatsApp wil zich ‘focussen op de telefoons die de meerderheid van de mensen gebruiken’. De oude iPhones zijn technisch niet meer geschikt voor de nieuwe functies die WhatsApp te bieden heeft. Vorige jaar kwam WhatsApp met de ene na de andere nieuwe functie. Zo is het sinds kort mogelijk om te videobellen met WhatsApp, kun je je foto’s opleuken en kun je gifjes maken, versturen en ontvangen.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
margareth van velden
Lezer
margareth van velden

Phone 4
whatsapp pak mijn nummer niet hij heeft ’t altijd goed
gedaan mvg margareth