Terug naar WhatsApp krijgt voicemail en grotere emoji
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WhatsApp krijgt voicemail en grotere emoji

Door Laura Grootaarts22 juni 2016 09:292 min. leestijd0

Apple heeft het momenteel druk met het opleuken van de chat-app berichten maar ook WhatsApp zit ondertussen niet stil. In de beta-variant van de nieuwe versie zijn weer enkele nieuwe functies opgedoken. De veranderingen zijn ontdekt door het Twitter-account @WABetaInfo, dat veranderingen in WhatsApp altijd strak in de gaten houdt.

Grote emoji

Je houdt van ze of je haat ze: emoji. De vrolijke lachebekjes gaan in de nieuwe versie van WhatsApp een grotere rol spelen, letterlijk. Want de emoji worden straks drie keer groter weergegeven dan nu. Als je tenminste een bericht typt dat bestaat uit slecht één emoji. In combinatie met tekst of een ander emoji-teken, behoudt een emoji zijn gewone formaat.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel


Apple gaat emoji binnenkort ook extreem vergroten en in Facebook Messenger is het al zover. Hoe mega-emoji eruit gaan zien in WhatsApp? Je krijgt nu al een voorproefje als je een rood hartje verstuurt: dat wordt groter en beweegt.

Ook nieuw: voicemail en mentions

We zijn inmiddels allemaal al gewend aan de belfunctie in WhatsApp, maar wat is een beldienst nu zonder voicemail? Binnenkort kun je, als je belt via WhatsApp en geen gehoor krijgt, een boodschap inspreken. Ook wanneer een video-gesprek wordt afgewezen, kun je een audiobericht achterlaten.

Bovendien komt er een mentions-Functie. Die werkt zoals we al gewend zijn van onder meer Twitter: met de combinatie @ en iemands naam, spreek je die persoon direct aan. Vooral in overbevolkte groeps-chats is dit absoluut geen overbodige luxe. Daarnaast kun je mensen voortaan via een linkje uitnodigen in zo’n groeps-chat, zodat het nóg drukker wordt en de mentions nog beter van pas komen.

Alle wijzigingen voor de nieuwe versie van de app zijn te vinden in deze lijst.

WhatsApp en iOS 10

Apple heeft vorige week tijdens de keynote iOS 10 aangekondigd. Het nieuwe besturingssysteem heeft ook invloed op de werking van WhatsApp. Zo zijn telefoontjes die je ontvangt via deze app voortaan niet meer te onderscheiden van reguliere telefoontjes. Verder werkt Siri voortaan met apps van derde partijen, waaronder WhatsApp. Je kunt de spraakassistent voortaan dus de opdracht geven om iemand een bericht te sturen via deze app.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar