Terug naar Welke printers ondersteunen AirPrint?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Welke printers ondersteunen AirPrint?

Door Redactie iCreate16 september 2010 11:302 min. leestijd2

Apple brengt draadloos printen naar de iPad, iPhone en iPod touch. Dit nieuwe foefje luistert naar de naam ‘AirPrint’ en maakt onderdeel uit van iOS 4.2, de gratis software update die in november verschijnt. Het printen gaat via een WiFi-netwerk. AirPrint vindt automatisch een geschikte printer in je netwerk en functioneert direct, je hoeft geen drivers te installeren.

AirPrint werkt niet op alle printers, alleen de zogenaamde ‘ePrint’ printers van het merk HP worden vooralsnog ondersteund. Maar welke HP-printers zijn ePrinters, wat kosten deze en wanneer zijn ze beschikbaar? Drie vragen waarop ik het antwoord heb gevonden:

Welke HP-printers zijn ePrinters?
De kleine ‘e’ in de productnaam verraadt dat het een ePrinter is. HP heeft momenteel vier modellen in het assortiment, ze zijn alle vier leverbaar en de prijzen zijn als volgt:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  • Photosmart e-All-in-One (€ 99)
  • Photosmart Plus e-All-in-One (€ 149)
  • Photosmart Premium e-All-in-One (€ 199)
  • Photosmart Premium Fax e-All-in-One (€ 249)

Onderlinge verschillen
Eigenaren van een iPhone, iPad of iPod touch die in november willen Airprinten en een nieuwe printer nodig hebben doen er dus verstandig aan om één van bovenstaande apparaten aan te schaffen. Waar welke ePrinter moet het worden? Ik zet de onderlinge verschillen uiteen:

TouchscreenVaste papierlade?Faxen?Fotocardridge?Printresolutie
kleur (dpi)
Instapmodel992,4 inchneeneenee4800 x 1200
Plus1493,5 inchjaneenee9600 x 2400
Premium1994,3 inchjaneeja (fotozwart)9600 x 2400
Premium Fax2492,4 inchjajaja (fotozwart)9600 x 2400

Conclusie
De prijzen lopen uiteen van 99 tot 249 euro, dus je kunt voor minder dan honderd euro al AirPrinten. Ik geef liever vijftig euro meer uit voor het Plus-model want deze heeft een vaste papierlade (de lade van het instapmodel is tevens een afsluitklep), een groter touchscreen en een hogere afdrukresolutie. Wil je foto’s per se afdrukken met een fotocardrigde, dan bestaal je € 199 voor het Premium-model, of je tikt vijfig euro meer af zodat je ook kunt faxen. De keuze is aan jou.

iOS 4.2 verschijnt in november voor de iPad, iPhone 3GS, iPhone 4 en de iPod touch van de derde en vierde generatie. Meer informatie oven de ePrinters van HP vind je op hun Nederlandstalige website.

Hou jij bij de aanschaf van een printer al rekening met AirPrint?

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Kees Kort
Lezer
Kees Kort

Ik kon me moeilijk voorstellen dat andere grote printer merken nier ook ePrint printers konden leveren. In ieder geval lijkt het erop dat Epson ook drie modellen levert.

http://www.epson.com/cgi-bin/Store/jsp/dlp/dynamicLanding.do?BV_UseBVCookie=yes&dlpId=n_1007_mobile-printing&iref=homeflash_101_mobile-printing-print-jinni_pos1

Waarschijnlijk is Canon ook wel in de weer voor deze printers.

Met groet

Kees

Misha
Lezer
Misha

Het is mij nou niet duidelijk of je ook kan printen vanaf je iMobile device naar een printer aangesloten op een OSX 10.6.5 computer (eventueel in een LAN). Naar ik gelezen heb is voor AirPrint OSX 10.6.5 nodig (nu nog BETA), maar dan maakt het toch niet uit of de printer deze functionaliteit heeft ingebouwd? Dat is dan toch alleen interessant voor stand-alone printers?