Terug naar Welk iPad 2-hoesje?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Welk iPad 2-hoesje?

Door Redactie iCreate1 april 2011 09:005 min. leestijd4

Afgelopen vrijdag was ik in Nijmegen een van de eersten die kort na 17:00 uur een iPad 2 in ontvangst mocht nemen. Een prachtig ding is het, nog verfijnder en gestroomlijnder dan het vorige. Mijn kinderen kunnen er nu al niet van afblijven, vooral voor mijn dochter – die van mooie dingen houdt – is de verleiding erg groot. Ze zou hem het liefst mee naar school willen nemen. Daar kan natuurlijk geen sprake van zijn. Eerst moet ik bij CardServices een verzekering regelen tegen valschade en ander onheil dat buiten de garantie valt.

Bescherming
Om de kans op schade tot een minimum te beperken, ga ik op zoek naar een geschikt hoesje om het kleinood te beschermen. En dat blijkt nog niet zo eenvoudig. In sommige winkels hangen hele rijen iPad-covers en -hoesjes van leer of kunststof. Toch is het oppassen geblazen, zeker met covers waar de iPad ingeklemd wordt of in een soort open frame wordt gestoken. Vaak zijn dit nog hoesjes voor de iPad 1, die iets andere afmetingen heeft, waardoor die covers niet goed zullen passen. Zulke hoesjes zijn (of komen) er ook voor de iPad 2 en dat wordt dan duidelijk op de verpakking aangegeven.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Smart Cover
Veel iPad 2 kopers die vrijdag tot de gelukkigen behoorden, kochten gelijk ook een Smart Cover van Apple. Die kleurige dingen zien er inderdaad gelikt uit, want ze doen alle recht aan het slanke design van de iPad 2. Niet voor niets konden deze covers op 11 maart, bij de Amerikaanse introductie van de iPad 2, rekenen op de goedkeuring van de meester, Steve Jobs.

Het ontwerp van de Smart Cover is bovendien bijzonder, juist omdat het magneten bevat. Dat is ongewoon, vooral als je weet dat de iPad 2-specificaties die Apple eerder voor hoesjesmakers heeft vrijgegeven, ervan reppen vooral geen magneetsluitingen te gebruiken omdat die schade aan de iPad kunnen toebrengen …

Enfin, de magneten van de Smart Cover zorgen ervoor dat de cover aan de glasplaat van de iPad blijft kleven en dat je hem zelfs kunt aanzetten door de cover open te klappen. Door de cover vervolgens tot een standaard verder te vouwen, kun je de iPad in verschillende posities op tafel zetten of leggen. Opengerold kun je hem zelfs als een grote magneet aan de koelkast ophangen (zij het op eigen risico).

Bumper?
In een eerder blogstukje schreven we al dat de prijzen van die Smart Covers eigenlijk belachelijk hoog zijn. Daar kan ik nog aan toevoegen dat de bescherming die een Smart Cover biedt, slechts beperkt blijft tot de voorzijde met de glasplaat en eigenlijk ook niet verder gaat dan vooral bescherming tegen krassen. De bescherming tegen stoten is een stuk minder en bescherming tegen vallen ontbreekt helemaal (‘Apple, waar blijft de iPad 2-bumper?’).

Van een iPad met Smart Cover die je meeneemt, blijft de achterkant steevast onbeschermd en daar wil je toch ook geen krassen op? Dit zou je kunnen oplossen met een sleeve, maar dan wel eentje waar de iPad 2 met Smart Cover en al in past. Gelukkig weten we dat de iPad 2 één millimeter dunner is dan de iPad 1. Daardoor is het praktisch altijd wel mogelijk de iPad 2 met een sleeve (of een sok – want die zijn er ook) voor de iPad 1 te beschermen. Hoe gemakkelijk daarbij ook de Smart Cover erin past, ia niet duidelijk. Dat zou je in de winkel proefondervindelijk moeten vaststellen. Sleeves die goede bescherming bieden tegen vallen en stoten, zijn echter vaak gepolsterd en daarmee een stuk dikker dan een Smart Cover.

Smart Cover-kloon?
Ik zoek dus eigenlijk een elegant hoesje met de functionaliteit van de Smart Cover en de bescherming van een gepolsterde sleeve. Verschillende websites, waaronder die van Gizmodo bieden uitkomst met een overzicht van alternatieve iPad 2-hoesjes die net als de Smart Cover uitgerust zijn met magneten, die een automatische ‘ontwaakfunctie’ mogelijk maken.

Een hele coole Smart Cover-kloon is de houten Miniot Cover voor de iPad 2, notabene van Nederlandse makelij, die echter alleen de glasplaat beschermd en een ingenieus geconstrueerd oprolmechanisme in plaats van een vouwmechanisme heeft. Deze cover zou goed te combineren zijn met een houten iPad-skin van Exessory uit het Belgische Hasselt, die je op de achterkant van je iPad kunt plakken. Nog mooier kan het zijn als beide producenten gaan samenwerken, zodat je een cover en een skin in dezelfde houtsoort en met dezelfde afwerking kunt bestellen.

Alternatieven?
Andere producenten maken Smart Cover-alternatieven die ook de achterzijde van de iPad beschermen. Zo maken Pad & QuillTabletWear en RadTech (kunst)leren hoesjes in schrijfmapvorm, waarbij de iPad in een open frame steekt. Sommige maken er zelfs een echte schrijfmap van, door er ook een notitieblok in op te nemen. En heb je geld teveel? Dan verkoopt Orbino een cover van Italiaans leer ($209), of van exotische materialen als krokodillenleer ($569 tot $689), die werkelijk een uitstekende bescherming biedt.

Van alle gevonden iPad 2-hoesjes met magneten ging mijn voorkeur aanvankelijk uit naar de SmartBlazer 2 Leather Folio for iPad 2 van The Joy Factory. Deze heeft van alle Smart Cover look-alikes nog het meeste weg heeft van het Apple-origineel, maar biedt daarnaast ook de achterkant van de iPad voldoende bescherming. Helaas is deze 60 dollar kostende iPad-hoes uit Irvine (Californië) pas vanaf 30 april leverbaar en bedragen de verzendkosten naar Nederland minimaal 69 dollar. Dat is mij te gortig.


Voorlopig houd ik het even bij een stevige sleeve van Freitag. En misschien wordt het toch wel gewoon een Smart Cover van Apple in combinatie met bijvoorbeeld de lederen iPad 1-sleeve van Dr. Frank, die met het aapje, waar mijn dochter helemaal weg van is.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Emiel Jansen
Lezer
Emiel Jansen

Gebruik zelf sinds de aanschaf de Macally Bookstand2B: http://www.macally.com/EN/Product/ArticleShow.asp?ArticleID=388

Frank
Lezer
Frank

Ik heb bij de iPad2 inderdaad direct een smart cover gekocht, vervolgens kwam ik langs de Xenos en heb daar een soft gepolsterde sleeve voor slechts 4,99 gekocht. En dat past dus perfect tot op de millimeter.

Willem
Lezer
Willem

Als je al een smart cover hebt en niks voor de achterkant dan kan je http://link.marktplaats.nl/446424217 zo een hoes erbij nemen!

Ik moet zeggen dat het wel heel fijn is!

Ceriel
Lezer
Ceriel

Wij hebben een Ipad-cover van Puro aangeschaft (bookletcase). Deze beschermd ook de achterzijde van de Ipad. Kosten vielen erg mee, nog geen 40 euro voor een magnetic flap closure. Gekocht bij de Mediamarkt

http://www.puro.it