Terug naar WatchOS 3: snellere Apple Watch met noodknop
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WatchOS 3: snellere Apple Watch met noodknop

Door Laura Grootaarts13 juni 2016 19:353 min. leestijd2

Apple heeft zojuist tijdens de keynote watchOS 3 geïntroduceerd. Het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch heeft heel wat nieuws te bieden. Je Apple Watch lijkt hierdoor wel als nieuw!

Apple Watch

Apple Watch wordt sneller

Apple geeft het zowaar toe: de Apple Watch werkt nu nog tergend traag. De opmerkelijkste verandering die je gaat merken als je straks watchOS 3 op je Apple Watch installeert: apps voelen veel sneller aan. Als je nu een complicatie (een functie op je wijzerplaat) gebruikt, dan zit daarin enige vertraging, maar vanaf nu is dat 7 keer sneller dan nu. Het voelt zodoende bijna net zo vlot als de iPhone.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De Apple Watch krijgt met watchOS 3 ook een dock waar je je favoriete apps kunt plaatsen, in de volgorde die jij wilt. Toegang tot het dock heb je via de button aan de zijkant van de Apple Watch. Niet alleen Apple’s eigen apps hebben hierin een plekje, ook apps van derde partijen kunnen in het dock worden geplaatst. Het heeft veel weg van iOS. Daarnaast is er een bedieningspaneel met je favoriete instellingen dat verschijnt als je vanaf de onderkant an het scherm naar boven veegt

Scribble voor het snel typen van berichten

Wat met watchOS 3 ook een boost krijgt, is de snelheid waarmee je je berichten beantwoordt. Een nieuwe functie is Scribble, waarbij je gewoon met je eigen handschriften je berichten kunt opstellen. Allemaal super intuïtief!

Nog meer wijzerplaten

Er komen meer wijzerplaten voor de Apple Watch. Waaronder … Minnie Mouse in diverse kleurige jurkjes. Ook nieuw: een wijzerplaat waarbij je je activiteiten gedurende de dag bij kunt houden. Verder is er een chique nieuwe wijzerplaat met de naam Numerals. Kun je niet kiezen tussen al die frisse nieuwe klokjes? Wisselen tussen de verschillende wijzerplaten is ook gemakkelijker geworden. Het is een kwestie van swipen.

Noodknop op de Apple Watch

Met de knop aan de zijkant roep je niet alleen het dock op: als je hem langer ingedrukt houdt, fungeert hij als noodknop. Je kunt hiermee het noodnummer bellen, maar ook vrienden of familie waarschuwen. De noodknop werkt wereldwijd! Ook je Medische ID is voortaan op je Apple Watch te raadplegen.

Activity sharing voor sporters, Breathe voor bankhangers

Ook nieuw is Activity Sharing. Hiermee houd je niet alleen je eigen conditie bij, maar krijg je ook meer inzicht in wat anderen voor sportieve prestaties leveren. Het doet een beetje denken aan fitbit. Leuk voor sportclubjes, of voor vrienden en familie die elkaar graag gemotiveerd houden om fit te blijven.

De Apple Watch is er niet alleen voor de sporters die het ene snelheidsrecord proberen te verbreken. Met Breathe introduceert Apple ook een Mindfulness-achtige app. Een app die je tot rust laat komen, met animaties die een beetje doen denken aan de prachtige app Pause. Om helemaal zen van te worden, dus.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Wouter Palm
Lezer
Wouter Palm

Kan er niet op wachten. WOW!!!

Pipo Aerhu
Lezer
Pipo Aerhu

Mag wel. Is inderdaad soms traag!