Terug naar Wat is iCloud Drive en hoe werkt het?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wat is iCloud Drive en hoe werkt het?

Door Redactie iCreate19 januari 2015 15:563 min. leestijd1

iCloud Drive creëert nieuwe open grenzen op je Mac, iPhone en iPad, maar wat is het precies, wat moet je ermee en waarom is het handig? In iCreate 64 staat een uitgebreid feature over iCloud Drive; hier vind je een voorproefje van dat artikel.

Online cloud-dienst

Simpel gezegd: iCloud Drive is een online cloud-dienst die Apple je gratis aanbiedt. Het lijkt misschien nog wel het meeste op Drobox, maar in tegenstelling tot Dropbox zit iCloud Drive niet alleen verstopt als mapje in Finder op je Mac of als aparte app op je iPhone of iPad. Apple heeft directe lijnen aangelegd met de belangrijkste programma’s op je Mac.

iCloud Drive activeren

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dropbox heeft een aantal mappen die speciale functies hebben, maar je moet zelf iets doen om die te gebruiken. Programma’s als Pages, Numbers, en Keynote gebruiken echter iCloud als de standaard opslaglocatie, waardoor je al sinds een jaar allerlei extra mogelijkheden hebt. Die mogelijkheden zijn met iCloud Drive nóg verder uitgebreid.

Visie op de toekomst

iCloud Drive is een belangrijk onderdeel van Apple’s visie op de toekomst. Vroeger ontstonden de innovaties vooral door de ontwikkeling van de hardware (snellere processoren, sneller geheugen, meer opslag), tegenwoordig ontstaan de innovaties vooral door de ontwikkeling van het internet. Opslagdiensten als iCloud en Dropbox geven een map op je computer een directe link met een map op de server. Ofwel: alles wat in die map staat, staat ook in de cloud op het internet.

Wat is iCloud Drive

Schuifruimte besparen

Apple heeft daar met diensten zoals iCloud Drive en iTunes in de cloud de optie aan toegevoegd dat je ook de bestanden kunt zien die wél in de cloud staan maar niét op je Mac, iPhone en iPad. Dat spaart schijfruimte en dat is erg handig als je geen grote opslagschijf hebt. Dat probleem kom je op de Mac niet zo vaak tegen, maar des te vaker op de iPhone en de iPad. Hiermee gaat iCloud Drive net weer een stapje verder dan Dropbox: het is een typische server-functie die Apple op een nieuwe, moderne manier introduceert.

Feature over iCloud Drive

Dat betekent echter ook dat iCloud Drive, voor een product dat ‘just works’, verrassend vernuftig in elkaar zit en je er best veel dingen over kunt uitleggen. Daarom vind je in iCreate 64 een uitgebreid feature over iCloud Drive, waarin we ingaan op hoe het werkt. In dit feature vind je de volgende artikelen:

  • iCloud Drive instellen op Mac, iPhone, iPad en Windows.
  • iCloud-opslag uitbreiden.
  • iCloud Drive gebruiken in een programma, in de browser, in een app en in Finder.
  • iWork-documenten delen en samenwerken in de browser.
  • Programma’s die van iCloud Drive gebruikmaken.

iCreate 64 kun je bestellen in onze webshop.

iCreate 64

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Anniek
Lezer
Anniek

Hoe kan ik de foto’s bewaren op vastzetten in iCloud, maar wel van m’n telefoon verwijderen?