Terug naar Thunderbolt Display raakt op, Retina Display op komst?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Thunderbolt Display raakt op, Retina Display op komst?

Door Sven Lamers26 juni 2013 12:002 min. leestijd0

De Apple Thunderbolt Display begint bij een aantal Amerikaanse Apple Premium Resellers op te raken, meldt de site MacTrast. Volgens hun bericht is Apple’s monitor in verschillende winkels nog maar beperkt verkrijgbaar, andere winkels melden dat hun voorraad helemaal op is, of zelfs dat de Thunderbolt Display niet meer beschikbaar is voor nabestellingen bij Apple. Betekent dit dat er een nieuw Display op komst is? En zal dit dan een Retina-scherm hebben?

Uitverkocht

Meestal is een afnemende voorraad een teken dat er een productupdate aan zit te komen, al zongen deze berichten over de Thunderbolt Display al in januari rond. Het Thunderbolt Display kan echter wel een update gebruiken, aangezien het al twee jaar oud is. En kondigde Apple onlangs niet aan dat de Mac Pro met Thunderbolt 2 tot aan drie 4K-displays kan aansturen? Apple zou toch gek zijn als ze dan niet zorgen dat zo’n display dan ook bij Apple te koop is.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Retina?

Een update voor het Thunderbolt Display krijgt waarschijnlijk ondersteuning voor Thunderbolt 2, usb 3.0 en de nieuwe MagSafe-adapter van afgelopen jaar. Ook aannemelijk is een dunner beeldscherm, net als bij de iMac. Of de display dan ook ‘Retina’ wordt, is onduidelijk, vooral omdat de term Retina zo onduidelijk is. Bij de MacBook Pro betekende Retina een verdubbeling van de resolutie: van 1280 x 800 naar 2560 x 1600. Bij het Thunderbolt Display (en de 27-inch iMac) zou dit betekenen dat de 2560 x 1440 pixels er 5120 bij 2880 worden. En laat de nieuwe bureaubladachtergrond van Mavericks nou puur toevallig die resolutie hebben. 1 + 1 = 2, de vraag is alleen wanneer Apple deze som beantwoordt.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar