Terug naar Video: 'iPhone 8 met Touch ID aan achterzijde door kwaliteitscontrole'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Video: 'iPhone 8 met Touch ID aan achterzijde door kwaliteitscontrole'

Door Laura Grootaarts22 augustus 2017 20:332 min. leestijd0

Net nu we ervan overtuigd waren dat Apple met de iPhone 8 afscheid neemt van Touch ID en overstapt op gezichtsherkenning, duikt er weer een video op die in een compleet andere richting wijst. In de beelden is een iPhone 8 te zien met Touch ID aan de achterkant van het toestel.

iPhone 8 kwaliteitscontrole

Touch ID aan achterzijde

Wat je in de video ziet, is een fabrieksmedewerker die tijdens een kwaliteitscontrole de vingerafdrukscanner op de nieuwe iPhone 8 uitprobeert – een vel papier naast het testapparaat toont het woord ‘Mesa’: dat is Apple’s codenaam voor Touch ID. De computer geeft aan of Touch ID goed functioneert. Opvallend is dat de de arbeider zijn vinger aan de achterzijde van het toestel plaatst, dat zou betekenen dat de Touch ID-sensor daar te vinden is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Discutabele video

Over het waarheidsgehalte van de video valt te discussiëren. De video is ultrakort, niet van de beste kwaliteit en verscheen op het Chinese Weibo – niet de meest betrouwbare bron. In het positiefste geval gaat het om een inmiddels al wat oudere video, met een van de ongetwijfeld vele iPhone 8-prototypes die Apple getest heeft. Wat ook opvalt, is dat de iPhone in kwestie geen glazen behuizing heeft, terwijl ook dat iets is waar we vrij zeker van zijn. Oordeel zelf:

iPhone 8 gezichtsherkenning

Wij verwachten nog steeds dat de iPhone 8 geen Touch ID meer heeft. Apple zou in één keer overstappen op gezichtsherkenning en volgens de laatste geruchten is de technologie zeer geavanceerd. Het zou slechts ‘een paar miljoenen van een seconde’ duren voordat je iPhone je gezicht herkent, en het werkt ook prima als het toestel plat op tafel ligt. Ook in het donker zou de iPhone in staat zijn om je gezicht te herkennen. De iPhone 8 wordt verwacht in september en krijgt nog meer bijzondere functies. Zo is het toestel draadloos oplaadbaar en werkt het met een geavanceerde vorm van Augmented Reality.

Lees ook ons iPhone 8 dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar